Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo yufka
İç harcı için;
4-5 adet patates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1’er çay kaşığı pulbiber, kimyon
2’şer çay kaşığı tuz, toz biber
Sos için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için;patateslerimizi haşlıyoruz.
Haşlanan patatesleri ister rendeleyin isterseniz ezici yardımıyla ezin.
Tavamıza önce yağı sonra küçük küçük doğradığımız soğanları alıp biraz kavuruyoruz.
Eksiğimiz patatesleri ve baharatları içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
Az bir miktar kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
Sosu için;küçük bir kabın içerisine tüm malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpısıyla karıştırıyoruz, topaklanmamalı lazım.
Yufkaları tezgaha alıyoruz. Hepsini üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
Bir üçgeni yufkayı alıyoruz.
Sosumuzdan sürüyoruz üzerine bir üçgen yufka daha alıyoruz.
Tekrar sostan sürüp patatesli harcımızdan ekliyoruz.
Kenarlarından biraz içeri alarak kıvırıyoruz.
Ve bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Yani yufkalarımız çift olacak. Aralarında sos olacak.
Tepsimize diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Devamını isteyeceğinize eminim
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo yufka
İç harcı için;
4-5 adet patates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1’er çay kaşığı pulbiber, kimyon
2’şer çay kaşığı tuz, toz biber
Sos için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için;patateslerimizi haşlıyoruz.
Haşlanan patatesleri ister rendeleyin isterseniz ezici yardımıyla ezin.
Tavamıza önce yağı sonra küçük küçük doğradığımız soğanları alıp biraz kavuruyoruz.
Eksiğimiz patatesleri ve baharatları içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
Az bir miktar kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
Sosu için;küçük bir kabın içerisine tüm malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpısıyla karıştırıyoruz, topaklanmamalı lazım.
Yufkaları tezgaha alıyoruz. Hepsini üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
Bir üçgeni yufkayı alıyoruz.
Sosumuzdan sürüyoruz üzerine bir üçgen yufka daha alıyoruz.
Tekrar sostan sürüp patatesli harcımızdan ekliyoruz.
Kenarlarından biraz içeri alarak kıvırıyoruz.
Ve bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Yani yufkalarımız çift olacak. Aralarında sos olacak.
Tepsimize diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Devamını isteyeceğinize eminim
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı