Çıtır Çıtır Patatesli Rulolar

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çıtır Çıtır Patatesli Rulolar Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
Sos için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı soda
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
İç harç için;
4 adet patates
1 adet soğan
6 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı susam

Çıtır Çıtır Patatesli Rulolar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi yıkayıp haşlıyoruz.
Haşlanmış olan patateslerimizi süzerken tencereye bir adet soğanı doğruyoruz.
Üzerine sıvıyağ ekleyip kavuruyoruz.
Salçalarımızı ve baharatlarımızı da ek edip iki dakika kadar daha kavuruyoruz.
Patateslerimizi ezecek yardımıyla püre haline getiriyoruz.
Ardından tencereye ekliyoruz.
Salçalı sosumuzla güzelce karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
Düz bir tabana yufkamızın bir adedini seriyoruz.
Bir kasede hazırladığımız sosumuzu yufkanın üzerine çokça sürüyoruz.
Ardından ikinci yufkayı üzerine serip tekrar sos sürüyoruz.
Üçüncü yufkamızı da serip sos sürdükten sonra dördüncü yufkamızı serip patatesli harcımızı kaşık yardımıyla her yerine eşit halde yayıyoruz.
Yufkamızın dört bir kenarını bir parmak kadar içe katlıyoruz.
Baş kısmından çok sıkmayacak biçimde rulo yapıyoruz.
Hazırladığımız ruloyu ortadan ikiye kesip streç sinemaya sarıyoruz.
Buzdolabına koyup yarım saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra orta kalınlıkta dilimler yapıp yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
Üzerine yoğurt yumurta karışımını sürüp susam serpiyoruz.
180’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
O kadar lezzetli bir börek oluyor ki anlatamam ) kesinlikle fakat kesinlikle denemelisiniz.

Çıtır Çıtır Patatesli Rulolar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt