Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kg pırasa
3 adet havuç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
5 adet yufka
Yufkaların içine sürmek için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç gerecini hazırlayalım. Derin ve geniş bir tencereye sıvı yağ ve ince doğradığımız pırasaları ekleyelim ve 6 dakika kavuralım.
Ardından rendelenmiş havuçları ek edelim birkaç dakika daha kavurup tuzunu ,baharatını ekleyip ocaktan alalım soğumasını bekleyelim.
Yufkaları sırası ile üzerine yağ surelim iç gereçten koyalım ve rulo yapalım gül formu üzere dolayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sürelim çörek otu ve susam serpelim.
200 derecede ayarladığımız fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim afiyet olsun
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg pırasa
3 adet havuç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
5 adet yufka
Yufkaların içine sürmek için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç gerecini hazırlayalım. Derin ve geniş bir tencereye sıvı yağ ve ince doğradığımız pırasaları ekleyelim ve 6 dakika kavuralım.
Ardından rendelenmiş havuçları ek edelim birkaç dakika daha kavurup tuzunu ,baharatını ekleyip ocaktan alalım soğumasını bekleyelim.
Yufkaları sırası ile üzerine yağ surelim iç gereçten koyalım ve rulo yapalım gül formu üzere dolayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sürelim çörek otu ve susam serpelim.
200 derecede ayarladığımız fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim afiyet olsun
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı