Son konular

Çıtır Çıtır Pırasalı Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kg pırasa
3 adet havuç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
5 adet yufka
Yufkaların içine sürmek için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç gerecini hazırlayalım. Derin ve geniş bir tencereye sıvı yağ ve ince doğradığımız pırasaları ekleyelim ve 6 dakika kavuralım.
Ardından rendelenmiş havuçları ek edelim birkaç dakika daha kavurup tuzunu ,baharatını ekleyip ocaktan alalım soğumasını bekleyelim.
Yufkaları sırası ile üzerine yağ surelim iç gereçten koyalım ve rulo yapalım gül formu üzere dolayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sürelim çörek otu ve susam serpelim.
200 derecede ayarladığımız fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim afiyet olsun
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet günlük yufka 1 bağ pırasa 300 gr.böreklik lor 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz ️Böreklerin üstüne sürmek için ; 1 yumurta sarısı Susam, çörek otu, haşhaş Sosu için; 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pırasalı Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka 2 kol pırasa 3 adet patates 1 yemek kaşığı salça Tuz Kara biber Pul biber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için; 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı nişasta Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Susam Çörek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet soğan 2 adet pırasa 3 adet yufka Tuz Karabiber Nane Kimyon Sosu için 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Çıtır Çıtır Pırasalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 yufka yada 360 gram hazır üçgen kesilmiş yufka Çörek otu İç malzemesi: Yarım kg pırasa Beyaz ya da lor peyniri Karabiber Kırmızı pul biber Tuz Sosu için: 1 küçük su bardağı su 2 yemek kaşığı sirke 1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı un 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Pırasalı Börek (Baklava Yufkası İle) Tanımı İçin Malzemeler 15 adet baklava yufkası Böreğin sosu; 1 buçuk çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı maden suyu Böreğin iç harcı; 3 tane pırasa (ince olanlarından) 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tane yumurta 1 çay kaşığı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt