Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
25 tane baklavalık yufka
1 kilo ıspanak
2 tane soğan
Tuz
Karabiber
Sos için;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram margarin
Üzerine;
Kalan sos
Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel böreğin harcını hazırlıyoruz.
Soğanları doğruyoruz pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Akabinde 3-4 su yıkadığımız ıspanakları pembeleşen soğanların içine katıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Akabinde tuz ve baharatlarını ekliyoruz ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Sosumuza başlayalım. Margarini tavaya alıp eritiyoruz. Kasemize sıvı yağ ve sütü aldıktan sonra eriyen yağımızı içine döküp karıştırıyoruz sosumuz hazır.
1. Yufkamızı alalım, sosumuz dan alıp fırça yardımıyla her yerine yayalım.
Üzerine 2. Yufkayı koyalım tekrar sosumuzdan 3. ve 4. yufkayı üst üste koyup sostan koyduktan sonra 5. yufkaya sostan koymayalım.
Ispanaklı harcımızdan koyup rulo halinde saralım.
U biçimini verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Başka böreklerimizi de tıpkı biçimde hazırladıktan sonra kalan sosumuzu da üzerlerine döküyoruz.
Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.
Birinci sıcaklığı gittikten sonra dilimleyerek servis tabağına alalım Afiyet olsun
Not: Bu ortada böreği yaparken yufkaları bir bezle örtüyorum kurumasın diye Lazım olan kadarını alıp kullanıyorum
Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
25 tane baklavalık yufka
1 kilo ıspanak
2 tane soğan
Tuz
Karabiber
Sos için;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram margarin
Üzerine;
Kalan sos
Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel böreğin harcını hazırlıyoruz.
Soğanları doğruyoruz pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Akabinde 3-4 su yıkadığımız ıspanakları pembeleşen soğanların içine katıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Akabinde tuz ve baharatlarını ekliyoruz ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Sosumuza başlayalım. Margarini tavaya alıp eritiyoruz. Kasemize sıvı yağ ve sütü aldıktan sonra eriyen yağımızı içine döküp karıştırıyoruz sosumuz hazır.
1. Yufkamızı alalım, sosumuz dan alıp fırça yardımıyla her yerine yayalım.
Üzerine 2. Yufkayı koyalım tekrar sosumuzdan 3. ve 4. yufkayı üst üste koyup sostan koyduktan sonra 5. yufkaya sostan koymayalım.
Ispanaklı harcımızdan koyup rulo halinde saralım.
U biçimini verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Başka böreklerimizi de tıpkı biçimde hazırladıktan sonra kalan sosumuzu da üzerlerine döküyoruz.
Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.
Birinci sıcaklığı gittikten sonra dilimleyerek servis tabağına alalım Afiyet olsun
Not: Bu ortada böreği yaparken yufkaları bir bezle örtüyorum kurumasın diye Lazım olan kadarını alıp kullanıyorum
Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı