Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz için;
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağına yakın üzüm sirkesi
1 silme tatlı kaşığı limon tuzu
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
Yarım baş sarımsak
5 litrelik kavanoz için;
1 çay bardağı kaya tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 baş sarımsak
İstenilen sebzeler (Salatalık, havuç, acı biber, domates, karnabahar…vs)
Kaynar içme suyu
4-5 dal maydonoz
Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeler güzelce yıkanır aralarına acı biber ve sarımsak serpilerek kavanoza dikey şekilde dizilir. Sarımsak ve acı biberi ortadan ikiye keserseniz aromasını daha güzel verecektir.
Üzerine sirke, tuz, şeker, limon tuzu eklenir. Kaynar içme suyu da eklenip maydanoz ile kapatılır. Kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra koyu renk poşetin içine alınıp serin ve karanlık ortamda 12-15 gün bekletilir. Turşumuz yemeye hazır.
Su mutlaka kaynar olmalı, çıtır olması için bu şart. Bulanık olmaması için içme suyundan koyulmalı. İstenilen sebzelerden yapılabilir ben salatalık ile yapmak istedim.
Turşunun asit dengesi için şeker koyulabilir sirkenin ekşiliğini alır. Ben tercih ettim ve muhteşem oldu. Sebzelere 2-3 yerden bıçak ile kesik atılmalı ki; suyunu içine çabuk alsın. Afiyet şifa olsun.
Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litrelik kavanoz için;
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağına yakın üzüm sirkesi
1 silme tatlı kaşığı limon tuzu
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
Yarım baş sarımsak
5 litrelik kavanoz için;
1 çay bardağı kaya tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 baş sarımsak
İstenilen sebzeler (Salatalık, havuç, acı biber, domates, karnabahar…vs)
Kaynar içme suyu
4-5 dal maydonoz
Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeler güzelce yıkanır aralarına acı biber ve sarımsak serpilerek kavanoza dikey şekilde dizilir. Sarımsak ve acı biberi ortadan ikiye keserseniz aromasını daha güzel verecektir.
Üzerine sirke, tuz, şeker, limon tuzu eklenir. Kaynar içme suyu da eklenip maydanoz ile kapatılır. Kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra koyu renk poşetin içine alınıp serin ve karanlık ortamda 12-15 gün bekletilir. Turşumuz yemeye hazır.
Su mutlaka kaynar olmalı, çıtır olması için bu şart. Bulanık olmaması için içme suyundan koyulmalı. İstenilen sebzelerden yapılabilir ben salatalık ile yapmak istedim.
Turşunun asit dengesi için şeker koyulabilir sirkenin ekşiliğini alır. Ben tercih ettim ve muhteşem oldu. Sebzelere 2-3 yerden bıçak ile kesik atılmalı ki; suyunu içine çabuk alsın. Afiyet şifa olsun.
Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı