Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yufka
Sosu için
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta (sarıları üzerine ayrılacak)
İçi için
Peynir ve maydanoz
Üzerine dökmek için
Her bir tepsi için 1 şişe maden suyu
Üzerine sürmek için
Ayırdığımız yumurtaların sarısı
1 yemek kaşığı süt
İsteğe göre haşhaş
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar ilk olarak eritilmiş yağ ve diğer malzemeleri bir kaba alalım güzelce çırpalım.
İlk yufkayı tezgaha alalım.
Sostan kaşık yardımıyla her tarafına gezdirelim fırçayla yayalım.
Üzerine ikinci yufkayı serelim aynı işlemi 2. Yufkaya ve 3. Yufkaya da uygulayalım.
Sos sürdüğümüz yufkaları önce dörde sonra 8’e sonra 12 ve 14’e bölelim geniş uçtan başlayarak saralım
Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım diğer üç yufkayı da aynı şekilde saralım. Toplamda iki tepsi böreği miz çıkacaktır.
Pişireceğimiz tepsideki böreklerin üzerine maden suyunu gezdirelim ve 1-2 saat üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra başka bir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Diğer tepsiyi isteğe göre derin dondurucuda muhafaza edip pişireceğiniz zaman üzerine maden suyu gezdirip pişirebilirsiniz tercih sizlerin şimdiden deneyeceklere kolay gelsene afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yufka
Sosu için
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta (sarıları üzerine ayrılacak)
İçi için
Peynir ve maydanoz
Üzerine dökmek için
Her bir tepsi için 1 şişe maden suyu
Üzerine sürmek için
Ayırdığımız yumurtaların sarısı
1 yemek kaşığı süt
İsteğe göre haşhaş
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar ilk olarak eritilmiş yağ ve diğer malzemeleri bir kaba alalım güzelce çırpalım.
İlk yufkayı tezgaha alalım.
Sostan kaşık yardımıyla her tarafına gezdirelim fırçayla yayalım.
Üzerine ikinci yufkayı serelim aynı işlemi 2. Yufkaya ve 3. Yufkaya da uygulayalım.
Sos sürdüğümüz yufkaları önce dörde sonra 8’e sonra 12 ve 14’e bölelim geniş uçtan başlayarak saralım
Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım diğer üç yufkayı da aynı şekilde saralım. Toplamda iki tepsi böreği miz çıkacaktır.
Pişireceğimiz tepsideki böreklerin üzerine maden suyunu gezdirelim ve 1-2 saat üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra başka bir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Diğer tepsiyi isteğe göre derin dondurucuda muhafaza edip pişireceğiniz zaman üzerine maden suyu gezdirip pişirebilirsiniz tercih sizlerin şimdiden deneyeceklere kolay gelsene afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı