Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı İçin Materyaller
8 su bardağı ve +1 yemek kaşığı un
2 çay bardağı ılık süt
3 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için;
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı ılık su
Ve çokça susam
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı Yapılışı
Un, tuz, toz şeker ve instant mayayı yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
Ortasını havuz formunda açarak su, ılık süt ve sıvı yağı ek edip yoğurmaya başlayalım.
Hamuru yoğurduktan sonra hiç bekletmeden 20 kesime bölelim.
Sonra her bezeyi elimizle uzun şeritler yapıp ikili burgu yapalım.
Sonra burguların ucunu birleştirip ılık suyla pekmezi uygun bir tabakta karıştıralım ve evvel pekmezli suya sonra da susama bulayıp tepsiye dizelim, yaklaşık 20 dakika kadar tepside mayalandıralım.
pişirmeden çabucak evvel mayalanan simitleri elimizle hafif hafif içten dışa gerçek çekerek genişletelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
afiyet olsun
– bu ölçüden 10 adet simit çıkıyor.
8 su bardağı ve +1 yemek kaşığı un
2 çay bardağı ılık süt
3 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için;
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı ılık su
Ve çokça susam
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı Yapılışı
Un, tuz, toz şeker ve instant mayayı yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
Ortasını havuz formunda açarak su, ılık süt ve sıvı yağı ek edip yoğurmaya başlayalım.
Hamuru yoğurduktan sonra hiç bekletmeden 20 kesime bölelim.
Sonra her bezeyi elimizle uzun şeritler yapıp ikili burgu yapalım.
Sonra burguların ucunu birleştirip ılık suyla pekmezi uygun bir tabakta karıştıralım ve evvel pekmezli suya sonra da susama bulayıp tepsiye dizelim, yaklaşık 20 dakika kadar tepside mayalandıralım.
pişirmeden çabucak evvel mayalanan simitleri elimizle hafif hafif içten dışa gerçek çekerek genişletelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
afiyet olsun
– bu ölçüden 10 adet simit çıkıyor.