Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı (Buzluk İçin) Tanımı İçin Malzemeler
5 adet günlük yufka
Kıyma harcı için
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Yarım kilo kıyma
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Sıvıyağ
Uçlarını ıslatmak için su
Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı yağda küp küp doğradığımız biberler ve soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Ardından kıymamızı ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyip küp küp doğradığımız domatesi ek edip domatesler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Yufkalarımızı üst üste serip 8 kesime kesiyoruz.
Daha sonra soğuyan kıyma harcımızdan yeteri kadar alıp yufkamızın geniş kısmına yayıyoruz.
Daha sonra sarıp uç kısmını su ile ıslatıyoruz.
Gül böreği biçimi veriyoruz.
Ben buzluğa kaldırmak için yaptım.
Saklama kaplarına yerleştirdim üst kısmına koyarken yağlı kağıt serdim alt üst yapışmaması için.
Buzluktan çıktıktan sonra pişirmek için çözülmesini beklemeden buzlu buzlu fırına atmanız gerekmektedir aksi takdirde içi hamur kalabilir.
Buzluktan çıkarınca üzerlerine çokça eritilmiş tereyağ sürülüp 190 derece alt- üst fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
Sunum için üzerlerine yoğurt ve tereyağlı toz biber ile servis edebilirsiniz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet günlük yufka
Kıyma harcı için
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Yarım kilo kıyma
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Sıvıyağ
Uçlarını ıslatmak için su
Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı yağda küp küp doğradığımız biberler ve soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Ardından kıymamızı ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyip küp küp doğradığımız domatesi ek edip domatesler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Yufkalarımızı üst üste serip 8 kesime kesiyoruz.
Daha sonra soğuyan kıyma harcımızdan yeteri kadar alıp yufkamızın geniş kısmına yayıyoruz.
Daha sonra sarıp uç kısmını su ile ıslatıyoruz.
Gül böreği biçimi veriyoruz.
Ben buzluğa kaldırmak için yaptım.
Saklama kaplarına yerleştirdim üst kısmına koyarken yağlı kağıt serdim alt üst yapışmaması için.
Buzluktan çıktıktan sonra pişirmek için çözülmesini beklemeden buzlu buzlu fırına atmanız gerekmektedir aksi takdirde içi hamur kalabilir.
Buzluktan çıkarınca üzerlerine çokça eritilmiş tereyağ sürülüp 190 derece alt- üst fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
Sunum için üzerlerine yoğurt ve tereyağlı toz biber ile servis edebilirsiniz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı