Son konular

Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
3 adet taze günlük yufka
İç Harcı İçin
300 gram kıyma
2 adet orta uzunluk patates (500 gram)
2 adet orta uzunluk soğan (300 gram)
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
İçi ve Üzerine Sürmek İçin Sos
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır)
3 yemek kaşığı sirke

Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavamıza sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Kıymayı ekleyerek rengi değişip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Rendelediğimiz patatesleri ekleyip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ek ederek karıştırıp ocağı kapatalım. Damak tadına nazaran farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.
Sosu için tereyağını tavada eritip ocaktan alarak içine öbür sos materyallerini ekleyip güzelce karıştıralım. Yufkayı tezgaha serip dörde bölelim. Akabinde sosumuzu fırça ile yufkaların her yerine eşit biçimde yavaşça yedirerek sürelim.
İç harcı yufkanın geniş tarafına koyup rulo formunda saralım ve içe yanlışsız kıvırarak gül hali verelim. Bütün yufkaları bu halde sararak hazırlayalım. Yağladığımız yahut pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize börekleri dizelim.
Kalan sosu yufkaların üzerine sürelim. Sosun yetmeyeceğini düşünürseniz biraz sıvı yağ ve çok az unu bir dolu çay kaşığı üzere sosa ek edip uygunca karıştırıp sürebilirsiniz.
Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Püf noktası olarak mümkünse taze günlük yufka kullanmanızı tavsiye ederim. Sosu ve taze yufka sayesinde herkes bu böreği elde açma yaptığınızı zannedecektir. Afiyetle.
 

Similar threads

  • Soru
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler 28 adet baklavalık yufka İç harcı için; 300-350 gr kadar kıyma 1 büyük boy soğan 2 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz,karabiber Pul biber (İsteğe bağlı) 3 orta boy patates Sosu için; 1 adet yumurta Yarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kıymalı Patlıcanlı Gül Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet patlıcan 250 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet kapya biber 1 adet sivri biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz,bir fiske karabiber,pul biber 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı toz biber 4 adet taze yufka Sosu için; 1 su bardağı sulu yerinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Patatesli Gül Böreği (Sosu Sodalı) Tanımı İçin Materyaller 5 adet yufka İçi için; 4 patates (Büyük ya da orta boy) 2 adet soğan 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Pul biber Sosu için; 1 şişe maden suyu 4 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için; 3 yemek kaşığı yoğurt Tuz 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler 6 adet yufka 6 adet patates 1 adet kuru soğan 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon Yarım kahve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çıtır Çıtır Buzluk Böreği (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı sirke İçi için: 4 adet patates 1 ufak boy kuru soğan Yarım yemek kaşığı salça Kara biber kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt