Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
3 adet taze günlük yufka
İç Harcı İçin
300 gram kıyma
2 adet orta uzunluk patates (500 gram)
2 adet orta uzunluk soğan (300 gram)
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
İçi ve Üzerine Sürmek İçin Sos
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır)
3 yemek kaşığı sirke
Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavamıza sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Kıymayı ekleyerek rengi değişip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Rendelediğimiz patatesleri ekleyip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ek ederek karıştırıp ocağı kapatalım. Damak tadına nazaran farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.
Sosu için tereyağını tavada eritip ocaktan alarak içine öbür sos materyallerini ekleyip güzelce karıştıralım. Yufkayı tezgaha serip dörde bölelim. Akabinde sosumuzu fırça ile yufkaların her yerine eşit biçimde yavaşça yedirerek sürelim.
İç harcı yufkanın geniş tarafına koyup rulo formunda saralım ve içe yanlışsız kıvırarak gül hali verelim. Bütün yufkaları bu halde sararak hazırlayalım. Yağladığımız yahut pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize börekleri dizelim.
Kalan sosu yufkaların üzerine sürelim. Sosun yetmeyeceğini düşünürseniz biraz sıvı yağ ve çok az unu bir dolu çay kaşığı üzere sosa ek edip uygunca karıştırıp sürebilirsiniz.
Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Püf noktası olarak mümkünse taze günlük yufka kullanmanızı tavsiye ederim. Sosu ve taze yufka sayesinde herkes bu böreği elde açma yaptığınızı zannedecektir. Afiyetle.
3 adet taze günlük yufka
İç Harcı İçin
300 gram kıyma
2 adet orta uzunluk patates (500 gram)
2 adet orta uzunluk soğan (300 gram)
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
İçi ve Üzerine Sürmek İçin Sos
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır)
3 yemek kaşığı sirke
Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavamıza sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Kıymayı ekleyerek rengi değişip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Rendelediğimiz patatesleri ekleyip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ek ederek karıştırıp ocağı kapatalım. Damak tadına nazaran farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.
Sosu için tereyağını tavada eritip ocaktan alarak içine öbür sos materyallerini ekleyip güzelce karıştıralım. Yufkayı tezgaha serip dörde bölelim. Akabinde sosumuzu fırça ile yufkaların her yerine eşit biçimde yavaşça yedirerek sürelim.
İç harcı yufkanın geniş tarafına koyup rulo formunda saralım ve içe yanlışsız kıvırarak gül hali verelim. Bütün yufkaları bu halde sararak hazırlayalım. Yağladığımız yahut pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize börekleri dizelim.
Kalan sosu yufkaların üzerine sürelim. Sosun yetmeyeceğini düşünürseniz biraz sıvı yağ ve çok az unu bir dolu çay kaşığı üzere sosa ek edip uygunca karıştırıp sürebilirsiniz.
Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Püf noktası olarak mümkünse taze günlük yufka kullanmanızı tavsiye ederim. Sosu ve taze yufka sayesinde herkes bu böreği elde açma yaptığınızı zannedecektir. Afiyetle.