Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır) Tanımı İçin Gereçler
1 kg lık konserve kavanozu için;
2 kg salatalık (Sıkıca yerleştirilmiş salatalık)
1 çay bardağı üzüm sirkesi (elma da olur)
1 yemek kaşığı kaya tuzu (ince tuz olmaz)
1 çay kaşığı şeker
7-8 diş sarımsak
Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Selaaam
Kornişon vaktini beklemeden minik salatalıklarla çıtır çıtır bir turşu turşu kurdum. 5 gün sonra yemeye hazır olsa da aylar sonra da açıp tüketilebilir. Ben 2 kg salatalık ile yaptım. 3 adet 1 lt lik, bir de yarımlık kavanoz oldu.
Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak biçimde kesin.
Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. Ortalarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
Kaya tuzu, limon tuzu, sirke ve şekeri ekleyin.
Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
Kavanozu aykırı çevirip 1 saat kadar bu biçimde bekletin. Sonra düzeltin.
Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta koruma edin.
1 kg lık konserve kavanozu için;
2 kg salatalık (Sıkıca yerleştirilmiş salatalık)
1 çay bardağı üzüm sirkesi (elma da olur)
1 yemek kaşığı kaya tuzu (ince tuz olmaz)
1 çay kaşığı şeker
7-8 diş sarımsak
Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Selaaam
Kornişon vaktini beklemeden minik salatalıklarla çıtır çıtır bir turşu turşu kurdum. 5 gün sonra yemeye hazır olsa da aylar sonra da açıp tüketilebilir. Ben 2 kg salatalık ile yaptım. 3 adet 1 lt lik, bir de yarımlık kavanoz oldu.
Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak biçimde kesin.
Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. Ortalarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
Kaya tuzu, limon tuzu, sirke ve şekeri ekleyin.
Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
Kavanozu aykırı çevirip 1 saat kadar bu biçimde bekletin. Sonra düzeltin.
Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta koruma edin.