Son konular

Çıtır Dilim Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çıtır Dilim Börek Tanımı İçin Materyaller
4 adet yufka
Beyaz peynir (Çökelek lor kaşar da olur nasıl isterseniz)
Pul biberi
Kekik
Sıvı yağ
Un
Üzeri İçin
2 yumurta sarısı
1,5 çay kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı sıvı yağ

Çıtır Dilim Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle peynirimizi çatalla ezip içerisine pulbiberi ve kekik ilave ederek güzelce karıştıralım.
Sonra tezgaha bir adet yufkamızı alıp serelim.
Akabinde üzerine yağ gezdirip fırçayla her tarafına güzelce sürelim yağdan sonra her tarafına eşit ölçüde un serpiştirelim.
Daha sonra yarım ay olacak biçimde yufkayı ikiye katlayalım.
Katladığımız kısmın size gerçek olan kapalı tarafına uzunluktan boya iç harcımızdan yerleştirelim uzun şerit biçiminde.
Akabinde iç harcı koyduğumuz yerden güzelce sıkı sıkı katlayarak uzun bir rulo elde edelim. Mümkünse gevşek sarmayalım.
Daha sonra böreğimizi keselim -istediğiniz formda kesebilirsiniz lakin yan halde katıca manzara olarak da çok hoş oluyor.
Fırın tepsimize alalım yumurta sarısını şekeri ve sıvı yağı bir kapta karıştırıp hepsinin üzerine eşit ölçüde sürelim daha sonra da üzerine çörekotu susam dilediğinizi serpiştirebilirsiniz.
Evvelden ısıttığımız 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Kolay Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka 1 kase kaşar (Çökelek lor beyaz peynir de olur nasıl isterseniz) Pul biberi Kekik (Baharatlar arzuya göre) Sıvı yağ Un Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı sıvı yağ Kolay Börek (Çıtır Çıtır)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka İç harç için; 250 gr kıyma 1 adet soğan 1 adet kapya biber 1-2 adet yeşil biber 3 adet domates 1-2 diş sarımsak 1 tutam ince doğranmış maydanoz Çeyrek su b. sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 8 tane yufka 250 gram lor peyniri 1 demet maydanoz un yarısı 2 su bardağı süt 1 su bardağı soda 1 su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta (yumurtanın iki sarısını ayıralım) 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Sırrı Sosunda Peynirli Börek (Kaçırılmayacak Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka İç harcı için; 1 tabak ufalanmış peynir (içi tamamen size kalmış çökelek olur, lor olur, ıspanak olur, patates olur) Sosu için; 1 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için; 500g dana kıyma 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Tuz karabiber Maydanoz 40 adet baklavalık yufka Sosu için; Yarım su bardağı yoğurt 2 adet yumurta Biraz tuz Yarım su bardağı sıvı yağ 1 şişe maden suyu Üzeri için; Kalan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Üst Alt