Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet günlük yufka
3 yemek kaşığı sirke
3 kaşık un
İç harcı için;
Patates
Soğan
Sıvı yağ
Tuz
Üzerine için;
Yumurta
Susam
Çörek otu
Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi haşlıyoruz soğanları kavuruyoruz, üzerine haşlanmış patatesi rendeleyip, tuz dileğe nazaran baharat atıyoruz.
Sos gereçlerini bir kaba alıyoruz sıvı yağ, un, sirke karıştırıyoruz.
1 tam yufkayı ikiye bölüyoruz sostan sürüp, iç harcını koyup, sarıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kıvrım formunda diziyoruz.
En son kalan harca 1 yumurta kırıp, üzerine sosluyoruz.
180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişiriyoruz.
Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet günlük yufka
3 yemek kaşığı sirke
3 kaşık un
İç harcı için;
Patates
Soğan
Sıvı yağ
Tuz
Üzerine için;
Yumurta
Susam
Çörek otu
Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi haşlıyoruz soğanları kavuruyoruz, üzerine haşlanmış patatesi rendeleyip, tuz dileğe nazaran baharat atıyoruz.
Sos gereçlerini bir kaba alıyoruz sıvı yağ, un, sirke karıştırıyoruz.
1 tam yufkayı ikiye bölüyoruz sostan sürüp, iç harcını koyup, sarıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kıvrım formunda diziyoruz.
En son kalan harca 1 yumurta kırıp, üzerine sosluyoruz.
180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişiriyoruz.
Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı