Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
Sos İçin;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kalığı un( silme)
Üzerine ;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
İçine ;
Lor peyniri
Çıtır Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 adet yufkamızı tezgahımıza alıyoruz.
Sonra onları gelişi güzel kolay ve pratik şekilde kesmek için katlıyoruz. Katlama ve kesim şekli görseldeki gibidir.
Üçgen şeklini veriyoruz.
İç sosu için yağımızı, sütümüzü, maden suyumuzu ve unumuzu bir kaba koyup çırpıyoruz.
Üçgen şeklindeki yufkalarımızı sosumuzla ıslıyoruz.
İçine lor peynirimizi koyup rulo şekline getiriyoruz. Sonra gül şekli veriyoruz.
Tamamını yaptığımız gül böreklerimizi tepsiye alıp üzerine yumurta sosunu sürüp susamımızı döküp 170 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz böreklerimizi ilk ısısı gittikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun….
Çıtır Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
Sos İçin;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kalığı un( silme)
Üzerine ;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
İçine ;
Lor peyniri
Çıtır Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 adet yufkamızı tezgahımıza alıyoruz.
Sonra onları gelişi güzel kolay ve pratik şekilde kesmek için katlıyoruz. Katlama ve kesim şekli görseldeki gibidir.
Üçgen şeklini veriyoruz.
İç sosu için yağımızı, sütümüzü, maden suyumuzu ve unumuzu bir kaba koyup çırpıyoruz.
Üçgen şeklindeki yufkalarımızı sosumuzla ıslıyoruz.
İçine lor peynirimizi koyup rulo şekline getiriyoruz. Sonra gül şekli veriyoruz.
Tamamını yaptığımız gül böreklerimizi tepsiye alıp üzerine yumurta sosunu sürüp susamımızı döküp 170 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz böreklerimizi ilk ısısı gittikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun….
Çıtır Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı