Çıtır Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kabak tatlısı için;
1,5 kilo balkabağı
4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın (veya 2 tane kabuk tarçın)
7 tane karanfil
Yufka çanağı için;
12 adet baklava yufkası
Arasına sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağ (sıvı yağda olur)
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı tahin
Her yufka için 1 yemek kaşığı toz şeker serpilir
Üzeri için;
Tahin ve ceviz ( dilediğiniz miktarda
Çıtır Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakları soyup ince dilim halinde doğrayıp tarçın ve karanfil ekleyip geceden şekere yatırıyoruz.
Ertesi gün suyu salınmış kabakları ocağın altını kısık açıp pişiriyoruz.
Ayrı yerde baklavalık yufkasından birtane alıp tezgahın üzerine açıp tahin ve ceviz serpip ince oklavaya gevşekçe sarıp sonuna kadar gelmeden iki parmak bırakıp yufkayı iki taraftan ortaya gerçek büzüyoruz.
Oklavadan bu formda çıkartıp iki ucu birleştirip havuzlar oluşturuyoruz ve yağlı kağıt serilmiş borcama yerleştiriyoruz.
Tüm yufkaları bu formda yapıp bitiriyoruz.
Daha sonra pişen kabakları o havuzlara doldurup 180 derece ısınmış fırına veriyoruz.
Yufkalar pişince fırından çıkarıp kabaktan artan şerbeti yufkalara ve kabaklara tekrar gezdiriyoruz (yani ıslatıyoruz).
Tahin ve ceviz yada fıstık ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Su bardak ölçüm 200ml
Çay bardağı ölçüm 100 ml
Çıtır Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kabak tatlısı için;
1,5 kilo balkabağı
4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın (veya 2 tane kabuk tarçın)
7 tane karanfil
Yufka çanağı için;
12 adet baklava yufkası
Arasına sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağ (sıvı yağda olur)
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı tahin
Her yufka için 1 yemek kaşığı toz şeker serpilir
Üzeri için;
Tahin ve ceviz ( dilediğiniz miktarda
Çıtır Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakları soyup ince dilim halinde doğrayıp tarçın ve karanfil ekleyip geceden şekere yatırıyoruz.
Ertesi gün suyu salınmış kabakları ocağın altını kısık açıp pişiriyoruz.
Ayrı yerde baklavalık yufkasından birtane alıp tezgahın üzerine açıp tahin ve ceviz serpip ince oklavaya gevşekçe sarıp sonuna kadar gelmeden iki parmak bırakıp yufkayı iki taraftan ortaya gerçek büzüyoruz.
Oklavadan bu formda çıkartıp iki ucu birleştirip havuzlar oluşturuyoruz ve yağlı kağıt serilmiş borcama yerleştiriyoruz.
Tüm yufkaları bu formda yapıp bitiriyoruz.
Daha sonra pişen kabakları o havuzlara doldurup 180 derece ısınmış fırına veriyoruz.
Yufkalar pişince fırından çıkarıp kabaktan artan şerbeti yufkalara ve kabaklara tekrar gezdiriyoruz (yani ıslatıyoruz).
Tahin ve ceviz yada fıstık ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Su bardak ölçüm 200ml
Çay bardağı ölçüm 100 ml
Çıtır Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı