Çıtır Katmer Kuruvasan Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülmek için ayrılıyor
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt(250 ml)
1 su bardağı ılık su (250 ml)
Orta katlara sürmek için 125 gram oda ısısında tereyağı
Üzerine yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı süt
İsteğe nazaran üzerine susam
İsteğe nazaran ortasına peynir çikolata vs. koyabilirsiniz
Çıtır Katmer Kuruvasan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un hariç bütün materyaller koyulup karıştırılır sonra unu denetimli ekleyin az yada çok gelebilir yumurtanın büyük küçüklüğünden.
Hamur güzel yoğrulmalı en az beş dakika toparlandıkça sonra yoğurun sonra üzerini kapatıp 1saat mayalandırın.
Mayalanınca 8 eşit beze yapın birinci yaptığınız bezeden başlayarak oklavayla tezgahı hafif unlayarak hepsini tabak büyüklüğünde açın.
Sonra ortalarına tereyağı sürerek üst üste koyun en üst katınada yağ sürün üzerini streçle sarın buz dolabına kaldırın 45 dakika orda tereyağı donana kadar tereyağı dondurmazsanız hamur yağı içine çeker o vakit kat kat olmaz bildiğiniz poğaça üzere olur manası kalmaz.
Tereyağı donunca tezgahı hafif unlayın oklava yahut merdaneyle hepsini açın lakin çok açmayın kenarları düzgün olacak halde hamuru tepsi uzunluğunda büyütün iki tarafıda yağlı taraf üstte kalacak formda ortaya katlayın 24 kat olacak kesilince.
Rulet yada bıçakla üçgen biçiminde kesin sarın tepsiye aralıklı dizin bir buçuk tepsi oldular.
20 dakika tepside üzerleri örtülü mayalandırın yumurta sarısı sütü karıştırın sürün susam serpin. 195 derece sıcak fırında 35, 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Her fırın birebir müddette pişirmeye bilir siz denetimli olun. Çok hoş oluyor şayet ben çok katlı istemiyorum derseniz hamuru açınca katlamadan kesip sarın 8 kat olur o vakit. Bu hamur çok hoş istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
2 yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülmek için ayrılıyor
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt(250 ml)
1 su bardağı ılık su (250 ml)
Orta katlara sürmek için 125 gram oda ısısında tereyağı
Üzerine yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı süt
İsteğe nazaran üzerine susam
İsteğe nazaran ortasına peynir çikolata vs. koyabilirsiniz
Çıtır Katmer Kuruvasan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un hariç bütün materyaller koyulup karıştırılır sonra unu denetimli ekleyin az yada çok gelebilir yumurtanın büyük küçüklüğünden.
Hamur güzel yoğrulmalı en az beş dakika toparlandıkça sonra yoğurun sonra üzerini kapatıp 1saat mayalandırın.
Mayalanınca 8 eşit beze yapın birinci yaptığınız bezeden başlayarak oklavayla tezgahı hafif unlayarak hepsini tabak büyüklüğünde açın.
Sonra ortalarına tereyağı sürerek üst üste koyun en üst katınada yağ sürün üzerini streçle sarın buz dolabına kaldırın 45 dakika orda tereyağı donana kadar tereyağı dondurmazsanız hamur yağı içine çeker o vakit kat kat olmaz bildiğiniz poğaça üzere olur manası kalmaz.
Tereyağı donunca tezgahı hafif unlayın oklava yahut merdaneyle hepsini açın lakin çok açmayın kenarları düzgün olacak halde hamuru tepsi uzunluğunda büyütün iki tarafıda yağlı taraf üstte kalacak formda ortaya katlayın 24 kat olacak kesilince.
Rulet yada bıçakla üçgen biçiminde kesin sarın tepsiye aralıklı dizin bir buçuk tepsi oldular.
20 dakika tepside üzerleri örtülü mayalandırın yumurta sarısı sütü karıştırın sürün susam serpin. 195 derece sıcak fırında 35, 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Her fırın birebir müddette pişirmeye bilir siz denetimli olun. Çok hoş oluyor şayet ben çok katlı istemiyorum derseniz hamuru açınca katlamadan kesip sarın 8 kat olur o vakit. Bu hamur çok hoş istediğiniz üzere yapabilirsiniz.