Çıtır Lahmacun

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (Yumuşak az ele yapışır olacak)
Kıymalı harç için;
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan (Orta boy)
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber (Büyük boy)
2 adet yeşil biber
Maydanoz (1 avuç kadar)
1 büyük uzunluk domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı açı pul biber (İsteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su

Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurma kabımızı alıyoruz.
İlk evvel sıvı gereçlerimizi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra unumuzu ve tuzumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Yumuşak ve azda olsa ele yapışan hamur elde edeceğiz.
Hamurumuzu dinlendirmeye gerek duymadan orta uzunluk yumurta boyutunda bezelere ayırıyoruz.
Lahmacun kıymamızın materyallerini başka bir tarafta hazırlıyoruz.
Kıyma hariç tüm gereçlerimizi yavaş yavaş robotta çekiyoruz. Meze kıvamında olacak halde yapıyoruz.
Kıymamızı ekleyip tekrar çekiyoruz. Tuzuna kesinlikle bakalım az geldiğini düşünüyorsanız ekleme yapabilirsiniz.
Bezelere ayırdığımız hamurlarımızı bol unlayarak oklava yardımıyla acıyoruz. İncecik halde açtığımız her bezeye kıyma harcımızı döküp yayıyoruz.
Hazır olan lahmacunlarımızı sırasıyla pişirmeye başlayabiliriz. Çıtır bir lahmacun elde edeceksiniz.
Benim konutumda lahmacun makinesi var onda yaptım taş fırın özellikli siz ister fırında ister tavada yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Not: Kişi sayısının çokluğuna nazaran gramajları arttırabilirsiniz. ben dört kişilik yaptım.

Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 7-8 su bardağı un 2 su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağı 2 adet kesme şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz Yarım paket instant maya İç harç gereçleri; 400 gram yağlı kıyma 2 büyük kuru soğan 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Çıtır Çıtır Tam Kıvamında Lahmacun Tanımı İçin Gereçler İç harç gereci; 2 adet kırmızı kapya biber 3 adet yeşil biber 2 adet orta uzunluk soğan 1 demet maydanoz 2 adet domates (kabukları alınmış ve rondadan geçirilmiş) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur Tanımı İçin Malzemeler Mayasız hamuru için; 1 kg un 550-600 ml su (Ilık olması kural değil unun kalitesine nazaran su ölçüsü değişebilir) 1 yemek kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yahut sıvıyağ Tereyağlı iç harcı için; 250-300 gram orta yağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağı 2 yemek kaşığı yoğurt 5,5 su bardağı un Yarım yaş maya Kıymalı harcı için; 350 gram kıyma 1 kırmızı sivri biber 3 yeşil sivri biber 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı ılık su 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru(instant) maya Aldığı kadar un Kıyma harcı için; 300 gram kıyma 1 adet domates 1 adet büyük soğan 3 adet yeşil biber 5 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt