Çıtır Lokma Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
4-5 damla limon
Kızarmak için;
Sıvı yağ
Çıtır Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakalım. Tencereye su ile şekeri kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıyoruz 4-5 damla limon sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynaması kâfi.
Hamuru için; yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz. Mayayı ve toz şekeri koyup, karıştırıyoruz.
Daha sonra unu ve tuzu ekleyip tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Yoğurma kabının üzerini streç sinema ile kapatıp 45 dakika maya almasını bekliyoruz.
Uygun bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Yağın kızmış olması çok değerli. Küçük bir kapta yanımıza sıvı yağ alalım.
Mayalanan hamuru elimize alıp sıkıyoruz yağa batırdığımız tatlı kaşığı ile hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
Her seferinde çay kaşığını yağa batıralım.
Hamurlar altın sarısı rengini alıp, her yeri kızardığında süzgeç yardımı ile alıp soğuk şerbeti içine koyuyoruz.
Şerbette 15 saniye beklettikten sonra süzerek servis tabağına alalım.
Bütün hamurlar bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
Servis ederken ister üzerine ceviz ister antep fıstığı ve ya benim yaptığım üzere çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Çıtır Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
4-5 damla limon
Kızarmak için;
Sıvı yağ
Çıtır Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakalım. Tencereye su ile şekeri kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıyoruz 4-5 damla limon sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynaması kâfi.
Hamuru için; yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz. Mayayı ve toz şekeri koyup, karıştırıyoruz.
Daha sonra unu ve tuzu ekleyip tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Yoğurma kabının üzerini streç sinema ile kapatıp 45 dakika maya almasını bekliyoruz.
Uygun bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Yağın kızmış olması çok değerli. Küçük bir kapta yanımıza sıvı yağ alalım.
Mayalanan hamuru elimize alıp sıkıyoruz yağa batırdığımız tatlı kaşığı ile hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
Her seferinde çay kaşığını yağa batıralım.
Hamurlar altın sarısı rengini alıp, her yeri kızardığında süzgeç yardımı ile alıp soğuk şerbeti içine koyuyoruz.
Şerbette 15 saniye beklettikten sonra süzerek servis tabağına alalım.
Bütün hamurlar bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
Servis ederken ister üzerine ceviz ister antep fıstığı ve ya benim yaptığım üzere çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Çıtır Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı