Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
300 – 350 gram kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı toz şeker
Dilerseniz 1, 5 su bardağı da dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Nar ve antep fıstığı
Muhallebı̇sı̇ ı̇çı̇n:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket kıremşanti
1 paket vanilya
Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kadayıfı küçük küçük doğrayıp cevizi de ekleyip tereyağı ile kavuruyoruz.
Artık muhallebimizin üretimine geçiyoruz.
Sütü tencereye alıp üzerine şeker, nişasta ve unu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için yeterlice karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayıp göz göz olunca kısık ateşte 4 dakika kadar pişirip vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
Soğuyunca kırem şantiyi ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
Kup kaplarımızın içersine bir kat kadayıf bir kat muhallebi olacak şekilde koyuyoruz.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
300 – 350 gram kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı toz şeker
Dilerseniz 1, 5 su bardağı da dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Nar ve antep fıstığı
Muhallebı̇sı̇ ı̇çı̇n:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket kıremşanti
1 paket vanilya
Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kadayıfı küçük küçük doğrayıp cevizi de ekleyip tereyağı ile kavuruyoruz.
Artık muhallebimizin üretimine geçiyoruz.
Sütü tencereye alıp üzerine şeker, nişasta ve unu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için yeterlice karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayıp göz göz olunca kısık ateşte 4 dakika kadar pişirip vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
Soğuyunca kırem şantiyi ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
Kup kaplarımızın içersine bir kat kadayıf bir kat muhallebi olacak şekilde koyuyoruz.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.