Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
300 gram çökelek
Maydanoz
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
Tuz
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos materyallerini karıştıralım ve hazır edelim.
Yufkayı geniş yeri gelecek formda tezgaha koyup sostan her yerine sürelim.
Yufkayı da birebir biçimde yapalım.
Yufkayı koyup sos sürmeden iç harcından koyalım ve rulo yapalım. Tepsiye koyalım.
Yufkalar bitene kadar tıpkı formda devam edelim.
Daha sonra kalan sosu fırçayla üstüne sürelim. (ben susam da kulandım)
200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
Afiyet olsun ❤.
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için;
300 gram çökelek
Maydanoz
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
Tuz
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos materyallerini karıştıralım ve hazır edelim.
Yufkayı geniş yeri gelecek formda tezgaha koyup sostan her yerine sürelim.
Yufkayı da birebir biçimde yapalım.
Yufkayı koyup sos sürmeden iç harcından koyalım ve rulo yapalım. Tepsiye koyalım.
Yufkalar bitene kadar tıpkı formda devam edelim.
Daha sonra kalan sosu fırçayla üstüne sürelim. (ben susam da kulandım)
200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
Afiyet olsun ❤.
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı