Çıtır Simit Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
1 kesim tereyağ
Pekmezli sos için;
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su
İster kavrulmuş ister sade susam
Çıtır Simit Tanımı Yapılışı
Birinci evvel ılık suya şeker ve mayayı ekleyip 15-20 dk mayalandıralım.
Sonra sıvı gereçler başta olmak üzere tüm materyalleri bir kaba alalım ve hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
Hamuru mayalanması için bir kenara alalım yarım saat 45 dk bekleyelim.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere alalım, bir bezeyi tekrar iki eşit kesime ayırıp ortasına küçük bir kesim tereyağ sürelim ve uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit hali verelim.
Evvel pekmezli suya batıralım sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
1 kesim tereyağ
Pekmezli sos için;
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su
İster kavrulmuş ister sade susam
Çıtır Simit Tanımı Yapılışı
Birinci evvel ılık suya şeker ve mayayı ekleyip 15-20 dk mayalandıralım.
Sonra sıvı gereçler başta olmak üzere tüm materyalleri bir kaba alalım ve hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
Hamuru mayalanması için bir kenara alalım yarım saat 45 dk bekleyelim.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere alalım, bir bezeyi tekrar iki eşit kesime ayırıp ortasına küçük bir kesim tereyağ sürelim ve uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit hali verelim.
Evvel pekmezli suya batıralım sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun