Çıtır Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
️8 adet tavuk baget
️3 adet orta boy patates
️1 kase mısır unu (harcı için)
️1 kase konserve mısır
️1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
️Tuz, pulbiber ,karabiber
Pane için;
Yarım su bardağı un
4 yumurta sarısı
1 su bardağı ️panko veya galeta unu (eğer ikiside bulunmuyorsa ekmek içini rondoda çekip fırında 3 dakika bekleterek kıtırkaşmasını sağlayabilirsiniz)
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları az yağda yanmaz geniş tavada kızart. Daha sonra üstünü geçmeyecek şekilde su ekle kapağını ört. Bu süreçte patatesleri kabukları soyulmuş şekilde haşla.
Tavuklar haşlandıktan sonra kesme tahtasında etleri kemiklerinden ayır ve küp küp doğra fazla büyük olmasın.
Tavukları pişirdiğin tavaya al.
Haşladığın patatesleri ezici yardımıyla iyice ez ve püre haline getir ve tavukları koyduğun tavaya ekle.
Arkasından mısır ununu ,kaşar peynirini, konserve mısırı ve baharatları ekle, elinle iyice yoğur.
Hepsi iyice birleştikten sonra temizlediğin kemiklere karışımdan alıp elinde yuvarla ve iyice yapıştır eski şeklini ver. Görseldeki gibi.
Önce yumurtaya sonra pankoya (galeta ununa) bula ve bol yağda kızart. Servise hazır.Afiyet olsun
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
️8 adet tavuk baget
️3 adet orta boy patates
️1 kase mısır unu (harcı için)
️1 kase konserve mısır
️1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
️Tuz, pulbiber ,karabiber
Pane için;
Yarım su bardağı un
4 yumurta sarısı
1 su bardağı ️panko veya galeta unu (eğer ikiside bulunmuyorsa ekmek içini rondoda çekip fırında 3 dakika bekleterek kıtırkaşmasını sağlayabilirsiniz)
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları az yağda yanmaz geniş tavada kızart. Daha sonra üstünü geçmeyecek şekilde su ekle kapağını ört. Bu süreçte patatesleri kabukları soyulmuş şekilde haşla.
Tavuklar haşlandıktan sonra kesme tahtasında etleri kemiklerinden ayır ve küp küp doğra fazla büyük olmasın.
Tavukları pişirdiğin tavaya al.
Haşladığın patatesleri ezici yardımıyla iyice ez ve püre haline getir ve tavukları koyduğun tavaya ekle.
Arkasından mısır ununu ,kaşar peynirini, konserve mısırı ve baharatları ekle, elinle iyice yoğur.
Hepsi iyice birleştikten sonra temizlediğin kemiklere karışımdan alıp elinde yuvarla ve iyice yapıştır eski şeklini ver. Görseldeki gibi.
Önce yumurtaya sonra pankoya (galeta ununa) bula ve bol yağda kızart. Servise hazır.Afiyet olsun
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Fotoğraflı Yapılışı