Çıtır Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo tavuk baget (but)
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Butları yumuşayana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Yumurta ve suyu ayrı bir kapta karıştırın.
Başka bir kapta un, galeta unu, mısır unu ve tüm baharatları ekleyip karıştırın.
Butları önce yumurta sonra unlu karışıma bulayıp bir tepsiye dizelim.
Yarım saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra tekrar önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayıp kızgın ve bol yağda kızartalım
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo tavuk baget (but)
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Butları yumuşayana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Yumurta ve suyu ayrı bir kapta karıştırın.
Başka bir kapta un, galeta unu, mısır unu ve tüm baharatları ekleyip karıştırın.
Butları önce yumurta sonra unlu karışıma bulayıp bir tepsiye dizelim.
Yarım saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra tekrar önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayıp kızgın ve bol yağda kızartalım
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Fotoğraflı Yapılışı