Son konular

Çıtır Tavuk Kalamar

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Sosu için;
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
5 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat

Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı

Öncelikle tavuk göğsü julyon doğranır.
Derin bir kaba alınır.
Öteki bir kapta yumurta güzelce çırpılır üzerine un, maden suyu, kabartma tozu, karbonat ek edilip tekrar karıştırılır.
Tavukların üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber serpilir.
Daha sonra hazırlanan karışım tavukların üzerine dökülür.
Streç sinema ile kapatılan tavuklar 2 saat kadar dolapta dinlendirilir.
Tavaya bol yağ dökülür tavuklar kızgın yağda alt üst kızartılır.Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Çıtır Pamuk Üzere Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk göğsü 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber Sosu için: 1 adet yumurta 1 şişe içme sodası (maden suyu) 5 yemek kaşığı un Yarım paket kabartma tozu Yarım tatlı kaşığı karbonat Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler 1 kg tavuk göğsü 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köri 1,5 çay kaşığı tuz 1 diş sarımsak 1 adet yumurta 1 şişe soda (maden suyu) 1,5 çay kaşığı tuz 5 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat Kızartmak için: Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler 2 parça tavuk göğsü Pul biber Kekik Köri Tuz Sosu için; 1 adet yumurta 1 su bardağı su 4 yemek kaşığı un Yarım tatlı kaşığı karbonat Kızartmak için; Sıvıyağ Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tavuklarımızı uzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çıtır Tavuk (Kalamar Görünümlü Tavuk) Tanımı İçin Gereçler 1 kilo kemiksiz tavuk göğsü 1 adet yumurta 1 şişe maden suyu 1 çay bardağı süt Yarım su bardağı mısır nişasta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı karbonat Kızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler 750 gram kadar tavuk göğsü Sos materyalleri: 1 adet yumurta 1 şişe maden suyu 5 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karbonat Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt