Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Sosu için;
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
5 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsü julyon doğranır.
Derin bir kaba alınır.
Öteki bir kapta yumurta güzelce çırpılır üzerine un, maden suyu, kabartma tozu, karbonat ek edilip tekrar karıştırılır.
Tavukların üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber serpilir.
Daha sonra hazırlanan karışım tavukların üzerine dökülür.
Streç sinema ile kapatılan tavuklar 2 saat kadar dolapta dinlendirilir.
Tavaya bol yağ dökülür tavuklar kızgın yağda alt üst kızartılır.Afiyet olsun.
500 gram tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Sosu için;
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
5 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsü julyon doğranır.
Derin bir kaba alınır.
Öteki bir kapta yumurta güzelce çırpılır üzerine un, maden suyu, kabartma tozu, karbonat ek edilip tekrar karıştırılır.
Tavukların üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber serpilir.
Daha sonra hazırlanan karışım tavukların üzerine dökülür.
Streç sinema ile kapatılan tavuklar 2 saat kadar dolapta dinlendirilir.
Tavaya bol yağ dökülür tavuklar kızgın yağda alt üst kızartılır.Afiyet olsun.