Çıtır Tavuk (Kfc Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
1 kg tavuk göğüs
Sosu için;
2.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane yumurta
1 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke
Bulamak için;
4 su bardağı corn flex
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvı yağ
Çıtır Tavuk (Kfc Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, süt, zeytinyağ, yumurta, sirke bir kaba alınıp, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır içine baharatlar eklenir biraz daha çırpılır, dinlenmeye bırakılır.
Tavuk göğüsleri iri iri doğranır.
Sos doğranan tavukların üstüne eklenir güzelce karıştırılır ağzı kapatılıp en az 3 saat dolapta dinlendirilir (Ben geceden yapıyorum daha yumuşak oluyor)
Corn flexleri robottan hafif taneli kalacak formda geçirin tepsiye dökün sosladığımız tavukları corn flexe bulayıp kızgın yağa atın. Altın rengini alınca başka tarafını çevirip, altın rengini alana kadar pişirin. Bütün tavuklar bitene kadar birebir süreci tekrarlayın.
İsterseniz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 30 dk pişiredebilirsiniz servise hazırdır.
Çıtır Tavuk (Kfc Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg tavuk göğüs
Sosu için;
2.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane yumurta
1 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke
Bulamak için;
4 su bardağı corn flex
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvı yağ
Çıtır Tavuk (Kfc Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, süt, zeytinyağ, yumurta, sirke bir kaba alınıp, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır içine baharatlar eklenir biraz daha çırpılır, dinlenmeye bırakılır.
Tavuk göğüsleri iri iri doğranır.
Sos doğranan tavukların üstüne eklenir güzelce karıştırılır ağzı kapatılıp en az 3 saat dolapta dinlendirilir (Ben geceden yapıyorum daha yumuşak oluyor)
Corn flexleri robottan hafif taneli kalacak formda geçirin tepsiye dökün sosladığımız tavukları corn flexe bulayıp kızgın yağa atın. Altın rengini alınca başka tarafını çevirip, altın rengini alana kadar pişirin. Bütün tavuklar bitene kadar birebir süreci tekrarlayın.
İsterseniz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 30 dk pişiredebilirsiniz servise hazırdır.
Çıtır Tavuk (Kfc Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı