Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Materyaller
800 gram tavuk göğsü
Sosu için ;
5 yemek kaşığı un
1 şişe maden suyu
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1’er çay kaşığı karabiber, kekik, kimyon, köri, kırmızı toz biber, pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için ;
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsünü parmak halinde keselim.
Bir kap içerisinde bütün sos materyallerini alıp karıştıralım.
Tavuklarımızı bu sosa ek edip düzgünce karıştırıp streç sinemayla kapatarak 3 saat buzdolabında sosta bekletelim. Bu sayede tavuk etimiz yumuşacık pamuk üzere oluyor.
Marine olan tavuk etimizi birinci olarak galeta ununa bulayıp akabinde sıcak yağda kızartalım.
Yanında patates kızartması ve ketçap mayonez ile servis ediyoruz.
Afiyetle.
800 gram tavuk göğsü
Sosu için ;
5 yemek kaşığı un
1 şişe maden suyu
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1’er çay kaşığı karabiber, kekik, kimyon, köri, kırmızı toz biber, pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için ;
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsünü parmak halinde keselim.
Bir kap içerisinde bütün sos materyallerini alıp karıştıralım.
Tavuklarımızı bu sosa ek edip düzgünce karıştırıp streç sinemayla kapatarak 3 saat buzdolabında sosta bekletelim. Bu sayede tavuk etimiz yumuşacık pamuk üzere oluyor.
Marine olan tavuk etimizi birinci olarak galeta ununa bulayıp akabinde sıcak yağda kızartalım.
Yanında patates kızartması ve ketçap mayonez ile servis ediyoruz.
Afiyetle.