SoruCevap
Yeni Üye
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (600 gram)
1,5 su bardağı (yağlı) süt
1 yemek kaşığı nişasta
120 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Tavukları bulamak için;
Mısır gevreği
Ek materyaller;
Cheddar peyniri, marul, avokado, salatalık ve kırmızı soğan
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, nişasta, un ve baharatları bir kabın içerisine alıp çırpın.
Tavukları biraz büyük formda kesip karışımın içine koyun.
Buz dolabında en aşağı 2 saat dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz tavuğu dövülmüş mısır gevreğine batırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın.
Çıtır tavukları sade yahut fotoğrafta göründüğü üzere hazır dürüm ekmeğin ortasında cheddar peyniri, marul, avokado, salatalık ve kırmızı soğan eşliğinde tüketebilirsiniz.
Videolu tanımı instagram sayfamda bulabilirsiniz (@cookingwithzehra_).
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğsü (600 gram)
1,5 su bardağı (yağlı) süt
1 yemek kaşığı nişasta
120 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Tavukları bulamak için;
Mısır gevreği
Ek materyaller;
Cheddar peyniri, marul, avokado, salatalık ve kırmızı soğan
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, nişasta, un ve baharatları bir kabın içerisine alıp çırpın.
Tavukları biraz büyük formda kesip karışımın içine koyun.
Buz dolabında en aşağı 2 saat dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz tavuğu dövülmüş mısır gevreğine batırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın.
Çıtır tavukları sade yahut fotoğrafta göründüğü üzere hazır dürüm ekmeğin ortasında cheddar peyniri, marul, avokado, salatalık ve kırmızı soğan eşliğinde tüketebilirsiniz.
Videolu tanımı instagram sayfamda bulabilirsiniz (@cookingwithzehra_).
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı