Çıtır Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) kg tavuk bonfile
Sosu için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı maden suyu
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber (acı sevenler için acı olması tavsiye edilir.)
1 çay kaşığı karabiber
Dışını bulamak için:
Sade mısır gevreği
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yanında:
Patates kızartması, ketçap, mayonez, acı sos

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos için kaseye alınan süt, un ve yumurta çırpıcıyla uygunca karıştırılır.
Tuz, baharatlar, rendelenmiş sarımsak ve maden suyu eklenir, tekrar karıştırılır.
Uzun ve ince doğranan bonfile et, sosun içine alınır, en az iki saat buzdolabında üzeri kapatılarak bekletilir.
Sürenin sonunda elimizle kırarak küçülttüğümüz sade mısır gevreğine bulanıp ısınmış yağda kızartılır.
Kızaran etler, kağıt havlu üzerine alınır, daha sonra sıcak sıcak servis edilir.
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşak, lokum gibi…deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt