Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz (Miktarı sizde)
1 çay kaşığı köri
1 diş sarımsak
Bulamak İçin
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bu ortalar tavuktan gidiyoruz tavuklarımızı olabildiğince ince olacak halde ister şerit ister dilim dilim doğruyoruz yıkayıp süzüldükten sonra baharatlarını ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip yeterlice karıştırıp biraz dinlendiriyoruz.
Başka ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ekliyoruz. Tavukları sırasıyla evvel una, akabinde yumurtaya sonrasında ise galeta ununa bulayıp kızgın yağda pişiriyoruz.
Ortada aykırı yüz ediyoruz ve ocağın başından ayrılmıyoruz. Zira çok çabuk kızarıyor ince olduğu için de kısa müddette pişiveriyor.
Yağ kızdıktan sonra ocağın altını orta derecede açın o formda pişirin, afiyetle.
500 gram tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz (Miktarı sizde)
1 çay kaşığı köri
1 diş sarımsak
Bulamak İçin
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bu ortalar tavuktan gidiyoruz tavuklarımızı olabildiğince ince olacak halde ister şerit ister dilim dilim doğruyoruz yıkayıp süzüldükten sonra baharatlarını ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip yeterlice karıştırıp biraz dinlendiriyoruz.
Başka ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ekliyoruz. Tavukları sırasıyla evvel una, akabinde yumurtaya sonrasında ise galeta ununa bulayıp kızgın yağda pişiriyoruz.
Ortada aykırı yüz ediyoruz ve ocağın başından ayrılmıyoruz. Zira çok çabuk kızarıyor ince olduğu için de kısa müddette pişiveriyor.
Yağ kızdıktan sonra ocağın altını orta derecede açın o formda pişirin, afiyetle.