Çıtır Tavuklar Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg tavuk bonfile
Marinesi için:
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 yumurta
İstediğiniz baharatlar (ben kekik, pul biber, karabiber, yedi türlü koydum)
Bulamak için :
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Kızartmak için :
Sıvıyağ
Çıtır Tavuklar Tanımı Yapılışı
Birinci etapta tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğrayıp yıkıyoruz.
Sonra marine gereçlerinin hepsini koyup düzgünce karıştırıyoruz.
Streç ile kapatıp dolapta 3-4 saat bekletiyoruz. Ben bir gece öncesinden hazırladım. Daha hoş çıtır oluyor.
Sonra bulamak için olan gereçleri karıştırıp uygunca harmanlıyoruz.
Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda altı üstü yeterlice pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun
Yarım kg tavuk bonfile
Marinesi için:
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 yumurta
İstediğiniz baharatlar (ben kekik, pul biber, karabiber, yedi türlü koydum)
Bulamak için :
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Kızartmak için :
Sıvıyağ
Çıtır Tavuklar Tanımı Yapılışı
Birinci etapta tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğrayıp yıkıyoruz.
Sonra marine gereçlerinin hepsini koyup düzgünce karıştırıyoruz.
Streç ile kapatıp dolapta 3-4 saat bekletiyoruz. Ben bir gece öncesinden hazırladım. Daha hoş çıtır oluyor.
Sonra bulamak için olan gereçleri karıştırıp uygunca harmanlıyoruz.
Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda altı üstü yeterlice pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun