Cıtır Tepsi Kadayıfı Tarifi İcin Malzemeler
*300 gr ciğ kadayıf
*200 gr tereyağı
*1 kase kırık fındık
Şerbeti icin;
*3 su bardağı şeker
*3 bucuk su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon
Uzeri icin;
*Kaymak (dondurma da tercih edebilirsiniz)
*Antep fıstığı
Cıtır Tepsi Kadayıfı Tarifi Yapılışı
1
*Once şerbeti hazırlıyoruz Su ve şekeri yaklaşık yarım saat pişiriyoruz kaynamaya başlayınca limonunu ilave ediyoruz 5 10 dk boyle kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
*Tereyağını da tavaya alıp eritiyoruz soğumaya bırakıyoruz Kadayıfı kucuk kucuk tiftikliyoruz Tiftiklediğimiz kadayıfın uzerine soğuyan tereyağını dokup elimizle iyice her yerine yediriyoruz
*Hazırladığımız kadayıfın yarısını tepsimize alarak dokum tencereyle yada ağır bir tencereyle iyice bastırıyoruz iyice sıkıştırmamız gerek
*Sıkıştırdıktan sonra uzerine fındığı seriyoruz uzerine tekrar kadayıfın kalanını dokerek iyice baskı uyguluyoruz
*Ben buyuk bir tencereyle su bidonu koyup 2 saat kadar beklettim Sonra kadayıfı 200 derece fırında uzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından cıkartıp başka bir tepsiye ters cevirip altının durumuna bakın Eğer kızarmadıysa bir daha fırına sokup altını da iyice kızartıyoruz
*Fırından cıkan kadayıfa soğuyan şerbetimizi dokup şerbetini cekmesi icin dinlendiriyoruz
*Şerbetini iyice cekince dilimleyip uzerine kaymağını ve fıstığını koyup servis tabağımıza alıyoruz
Afiyet olsun
*300 gr ciğ kadayıf
*200 gr tereyağı
*1 kase kırık fındık
Şerbeti icin;
*3 su bardağı şeker
*3 bucuk su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon
Uzeri icin;
*Kaymak (dondurma da tercih edebilirsiniz)
*Antep fıstığı
Cıtır Tepsi Kadayıfı Tarifi Yapılışı
1
*Once şerbeti hazırlıyoruz Su ve şekeri yaklaşık yarım saat pişiriyoruz kaynamaya başlayınca limonunu ilave ediyoruz 5 10 dk boyle kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
*Tereyağını da tavaya alıp eritiyoruz soğumaya bırakıyoruz Kadayıfı kucuk kucuk tiftikliyoruz Tiftiklediğimiz kadayıfın uzerine soğuyan tereyağını dokup elimizle iyice her yerine yediriyoruz
*Hazırladığımız kadayıfın yarısını tepsimize alarak dokum tencereyle yada ağır bir tencereyle iyice bastırıyoruz iyice sıkıştırmamız gerek
*Sıkıştırdıktan sonra uzerine fındığı seriyoruz uzerine tekrar kadayıfın kalanını dokerek iyice baskı uyguluyoruz
*Ben buyuk bir tencereyle su bidonu koyup 2 saat kadar beklettim Sonra kadayıfı 200 derece fırında uzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından cıkartıp başka bir tepsiye ters cevirip altının durumuna bakın Eğer kızarmadıysa bir daha fırına sokup altını da iyice kızartıyoruz
*Fırından cıkan kadayıfa soğuyan şerbetimizi dokup şerbetini cekmesi icin dinlendiriyoruz
*Şerbetini iyice cekince dilimleyip uzerine kaymağını ve fıstığını koyup servis tabağımıza alıyoruz
Afiyet olsun