Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Çay kaşığı ucuyla tuz
4 adet yumurta
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Su, yağ, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatalım.
Kaynayınca unu ekleyip karıştıralım.
Hamur kendini hemen topluyor onun için ezerek 2 dakika pişirelim.
Hamur soğuyunca yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirelim.
Sıkma torbasına koyup soğuk yağ bulunan tencereye sıkalım.
Sıkma işlemi bittikten sonra ocağa koyalım,ocak kısık ateşte olmalı mutlaka.
Pembeleşinceye kadar hiç karıştırmayalım,pembeleşmeye başlayınca ocağın seviyesini yükseltelim ve yavaş yavaş karıştıralım.
Kızarınca soğuk şerbet tenceresine alıp 2 dakika bekletip servis tabağına alalım.
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı su
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Çay kaşığı ucuyla tuz
4 adet yumurta
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Su, yağ, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatalım.
Kaynayınca unu ekleyip karıştıralım.
Hamur kendini hemen topluyor onun için ezerek 2 dakika pişirelim.
Hamur soğuyunca yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirelim.
Sıkma torbasına koyup soğuk yağ bulunan tencereye sıkalım.
Sıkma işlemi bittikten sonra ocağa koyalım,ocak kısık ateşte olmalı mutlaka.
Pembeleşinceye kadar hiç karıştırmayalım,pembeleşmeye başlayınca ocağın seviyesini yükseltelim ve yavaş yavaş karıştıralım.
Kızarınca soğuk şerbet tenceresine alıp 2 dakika bekletip servis tabağına alalım.
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı