Çıtırlığıyla Lezzetine Bayılacağınız Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un
İç harcı için;
250 gram kıyma
2 orta boy haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Hamurların aralarına sürmek için ;
200 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı ve çörek otu
Çıtırlığıyla Lezzetine Bayılacağınız Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesleri iyice ezip bir kaba alıyoruz.
Zeytin yağı döktüğümüz tava da yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Tuz,karabiber, pulbiber ekleyip tekrar kavuruyoruz.
Patateslerimizi katarak iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Bir tavaya tereyağı alıyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz ardından içerisine sıvı yağı da katıyoruz.
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz iyice karıştırıyoruz.
Unu kontrollü şekilde katıyoruz.
Ben üçüncü bardağı hamuru tezgaha aldıktan sonra azar azar kıvam alana kadar ekleyip yoğurdum.Unun kalitesine göre 3 bardaktan daha fazla kullanabilirsiniz.
Hamuru 12 eşit parçaya bölüyoruz.
Oklava yardımıyla mısır unuyla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve her katın arasına tereyağ karışımdan katıyoruz. Son kata sürmüyoruz.
Hamuru 15-20 dk streçe sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
Hamuru tezgaha serip elimizle fazla ince olmayacak şekilde açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Açtığımız hamuru kare şeklinde kesip iç malzemeyi koyuyoruz ve uçlarını tam top gibi kapatacak şekilde birleştiriyoruz.
Pişirme kağıtlı tepsiye hamuru çevirip biraz bastırıyoruz.
Yumurta sarısını böreklerin üstüne sürüyoruz.Çörek otu da ekliyoruz.
Önceden ısıtılmış 180c fırında kontrollü şekilde 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Ve lezzetlimi lezzetli böreklerimiz hazır. Afiyet şifa olsun yapanlara ve yiyenlere
Çıtırlığıyla Lezzetine Bayılacağınız Kıymalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un
İç harcı için;
250 gram kıyma
2 orta boy haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Hamurların aralarına sürmek için ;
200 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı ve çörek otu
Çıtırlığıyla Lezzetine Bayılacağınız Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesleri iyice ezip bir kaba alıyoruz.
Zeytin yağı döktüğümüz tava da yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Tuz,karabiber, pulbiber ekleyip tekrar kavuruyoruz.
Patateslerimizi katarak iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Bir tavaya tereyağı alıyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz ardından içerisine sıvı yağı da katıyoruz.
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz iyice karıştırıyoruz.
Unu kontrollü şekilde katıyoruz.
Ben üçüncü bardağı hamuru tezgaha aldıktan sonra azar azar kıvam alana kadar ekleyip yoğurdum.Unun kalitesine göre 3 bardaktan daha fazla kullanabilirsiniz.
Hamuru 12 eşit parçaya bölüyoruz.
Oklava yardımıyla mısır unuyla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve her katın arasına tereyağ karışımdan katıyoruz. Son kata sürmüyoruz.
Hamuru 15-20 dk streçe sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
Hamuru tezgaha serip elimizle fazla ince olmayacak şekilde açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Açtığımız hamuru kare şeklinde kesip iç malzemeyi koyuyoruz ve uçlarını tam top gibi kapatacak şekilde birleştiriyoruz.
Pişirme kağıtlı tepsiye hamuru çevirip biraz bastırıyoruz.
Yumurta sarısını böreklerin üstüne sürüyoruz.Çörek otu da ekliyoruz.
Önceden ısıtılmış 180c fırında kontrollü şekilde 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Ve lezzetlimi lezzetli böreklerimiz hazır. Afiyet şifa olsun yapanlara ve yiyenlere
Çıtırlığıyla Lezzetine Bayılacağınız Kıymalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı