Çıtırmı Çıtır Ispanaklı Kaşarlı Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için
1 paket krema (200ml)
1 su bardağı maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
Yarım kilo yıkanmış doğranmış ıspanak
1 su bardağı kaşar rendesi
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çıtırmı Çıtır Ispanaklı Kaşarlı Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcımızı hazırlamaķ için ıspanak, kaşar, tuz, karabiber ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
Maden suyu, krema ve sıvı yağı çırpıyoruz. İlk yufkamızı tezgaha açıp üstüne de hazırladığımız sosu bolca sürüyoruz. Üzerine bir yufka daha seriyoruz ve yufkamızın üzerine yine bolca sos yayıyoruz.
Beşinci ve son yufkaya kadar aynı işlemi uyguluyoruz son yufkanın üstüne sos koymuyoruz. Üst üste hazırladığımız yufkalar önce bir bıçakla 4 e sonrada her bir parçayı 6 ya bölüp 24 parça elde edelim.
Harcımızı yufkaların geniş ucuna koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Sardığımız börekleri bir kaba alıp 15- 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Buzdolabından çıkardıktan sonra sıvı yağ ve suyu geniş bir kapta çırpıp böreklerimizi bu sosun içine batırıp her yerini sosa buluyoruz. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derece fırında 30 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun….
Çıtırmı Çıtır Ispanaklı Kaşarlı Katmer Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için
1 paket krema (200ml)
1 su bardağı maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
Yarım kilo yıkanmış doğranmış ıspanak
1 su bardağı kaşar rendesi
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çıtırmı Çıtır Ispanaklı Kaşarlı Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcımızı hazırlamaķ için ıspanak, kaşar, tuz, karabiber ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
Maden suyu, krema ve sıvı yağı çırpıyoruz. İlk yufkamızı tezgaha açıp üstüne de hazırladığımız sosu bolca sürüyoruz. Üzerine bir yufka daha seriyoruz ve yufkamızın üzerine yine bolca sos yayıyoruz.
Beşinci ve son yufkaya kadar aynı işlemi uyguluyoruz son yufkanın üstüne sos koymuyoruz. Üst üste hazırladığımız yufkalar önce bir bıçakla 4 e sonrada her bir parçayı 6 ya bölüp 24 parça elde edelim.
Harcımızı yufkaların geniş ucuna koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Sardığımız börekleri bir kaba alıp 15- 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Buzdolabından çıkardıktan sonra sıvı yağ ve suyu geniş bir kapta çırpıp böreklerimizi bu sosun içine batırıp her yerini sosa buluyoruz. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derece fırında 30 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun….
Çıtırmı Çıtır Ispanaklı Kaşarlı Katmer Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı