SoruCevap
Yeni Üye
Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
3 adet sivri biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuzu kuşbaşı etimizi tencereye koyuyoruz, yüksek ateşte kavuruyoruz.
Soğanı küp küp doğruyoruz, ekliyoruz sarımsakları da küçük küçük doğruyoruz, ekliyoruz.
Tereyağı ve salçayı ekleyip, güzelce kavuruyoruz.
Sivri biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz, ekliyoruz.
Karabiber ve tuzunu da ekleyip, suyunu koyuyoruz 30 dakika kadar pişiriyoruz. Lokum gibi pişiyor et hem pratik hem lezzetli bir yemek afiyet olsun şimdiden.
Çoban Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
3 adet sivri biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuzu kuşbaşı etimizi tencereye koyuyoruz, yüksek ateşte kavuruyoruz.
Soğanı küp küp doğruyoruz, ekliyoruz sarımsakları da küçük küçük doğruyoruz, ekliyoruz.
Tereyağı ve salçayı ekleyip, güzelce kavuruyoruz.
Sivri biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz, ekliyoruz.
Karabiber ve tuzunu da ekleyip, suyunu koyuyoruz 30 dakika kadar pişiriyoruz. Lokum gibi pişiyor et hem pratik hem lezzetli bir yemek afiyet olsun şimdiden.
Çoban Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı