Son konular

Çoban Kavurma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
600 gram kuzu kuşbaşı et
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
2 yeşilbiber
1 kırmızıbiber
2 domates
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Kimyon
Kekik

Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan et, suyunu salıp çekene kadar pişirilir (Kuzu eti yağlı olduğu için ayrıca yağ kullanmaya gerek yok. Şayet yağsız et kullanılacaksa kavurma işlemi 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağında yapılır)
Suyunu çeken etin üzerine sırayla yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar, kırmızı ve yeşilbiberler eklenir, kavurmaya devam edilir.
Kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler de eklendikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Altını kapatmaya yakın tuzu ve baharatları eklenir, sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Çoban Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo kuzu kuşbaşı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 3 adet sivri biber 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı su Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kuzu kuşbaşı etimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 500 gram küçük doğranmış kuzu kuşbaşı 1 büyük soğan 5 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber ½ çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Kaymaklı Çoban Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 2 tane kuru soğan 2 tane kırmızı biber 700 gram kuzu eti 50 gram kuyruk yağı 1 yemek kaşığı kaymak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir ölçü tuz 7-8 diş sarımsak Kaymaklı Çoban Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Zeytinyağı tavaya aktaralım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı İçin Materyaller Çoban kavurma için 500 gram dana et Pul biber Karabiber Tuz Yarım yemek kaşığı salça 1 adet kapya biber 1 adet çarliston biber Yağ Zerzevat için 1 bağ maydanoz 1 adet soğan Yarım yemek kaşığı salça Summak Pul biber Tuz Zerzevatlı Çoban Kavurma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo kuşbaşı dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 2 adet sivri biber 2 adet domates 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak su Tuz, karabiber, pulbiber, kekik( damak zevkinize göre) Lokum Üzere Çoban Kavurma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt