Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
600 gram kuzu kuşbaşı et
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
2 yeşilbiber
1 kırmızıbiber
2 domates
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Kimyon
Kekik
Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan et, suyunu salıp çekene kadar pişirilir (Kuzu eti yağlı olduğu için ayrıca yağ kullanmaya gerek yok. Şayet yağsız et kullanılacaksa kavurma işlemi 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağında yapılır)
Suyunu çeken etin üzerine sırayla yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar, kırmızı ve yeşilbiberler eklenir, kavurmaya devam edilir.
Kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler de eklendikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Altını kapatmaya yakın tuzu ve baharatları eklenir, sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Çoban Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
600 gram kuzu kuşbaşı et
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
2 yeşilbiber
1 kırmızıbiber
2 domates
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Kimyon
Kekik
Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan et, suyunu salıp çekene kadar pişirilir (Kuzu eti yağlı olduğu için ayrıca yağ kullanmaya gerek yok. Şayet yağsız et kullanılacaksa kavurma işlemi 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağında yapılır)
Suyunu çeken etin üzerine sırayla yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar, kırmızı ve yeşilbiberler eklenir, kavurmaya devam edilir.
Kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler de eklendikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Altını kapatmaya yakın tuzu ve baharatları eklenir, sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Çoban Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı