Çoban Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Sebzeler;
3 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
4 adet sivri biber
10-15 adet arpacık soğan
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çoban Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için; soğan ve sarımsaklar rendelenir ya da robottan geçirilir.
Baharatlarla birlikte kıyma ile yoğurularak bilye büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Sebzeli harç için; bir karıştırma kabına, salça sıvı yağ baharatlar alınarak karıştırılır.
Arpacık soğanlar ve sarımsaklar soyulur ve yıkanır sebzeler yıkanıp temizlenerek küp küp doğranır.
Karıştırma kabındaki sosa; soğan, sarımsak ve sebzeler ilave edilerek beraberce harmanlanır.
Fırın kabına sebzeli harç alınır ve güzelce yayılır, sebzeli harcın içine; köfteler dağılmaması için dikkatlice yerleştirilir.
Üzeri yağlı kağıt ile kaplanır ve onun üzeri de aluminyum folyo ile kaplanır.
180 °c fırında yaklaşık 50 dk pişirilir ve üzerindeki folyolar çıkarılarak 15 dk daha renk alana kadar pişirilir.
Afiyet olsun ️.
Çoban Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için;
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Sebzeler;
3 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
4 adet sivri biber
10-15 adet arpacık soğan
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çoban Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için; soğan ve sarımsaklar rendelenir ya da robottan geçirilir.
Baharatlarla birlikte kıyma ile yoğurularak bilye büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Sebzeli harç için; bir karıştırma kabına, salça sıvı yağ baharatlar alınarak karıştırılır.
Arpacık soğanlar ve sarımsaklar soyulur ve yıkanır sebzeler yıkanıp temizlenerek küp küp doğranır.
Karıştırma kabındaki sosa; soğan, sarımsak ve sebzeler ilave edilerek beraberce harmanlanır.
Fırın kabına sebzeli harç alınır ve güzelce yayılır, sebzeli harcın içine; köfteler dağılmaması için dikkatlice yerleştirilir.
Üzeri yağlı kağıt ile kaplanır ve onun üzeri de aluminyum folyo ile kaplanır.
180 °c fırında yaklaşık 50 dk pişirilir ve üzerindeki folyolar çıkarılarak 15 dk daha renk alana kadar pişirilir.
Afiyet olsun ️.
Çoban Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı