Cocostar Cookie (Islak Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
Yarım paket margarin yahut 125 gram tereyağı
1 paket vanilin
1 adet yumurta ( akı içine girecek )
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
Arası için;
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Cocostar Cookie (Islak Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına margarin, sıvı yağ, toz şekeri, kakaoyu, yumurtayı, kabartma tozumuzu, vanilinimizi katıp yoğuralım.
Sonra azar azar un ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
İç harcı için bir kaba yumurta akını, pudra şekerini ve hindistan cevizimizi koyup yeterlice karıştıralım.
Yoğurma süreci bitince elimize ceviz büyüklüğünde modüller koparıp içli köfte üzere içini oyup hazırladığımız harçtan koyup kapatıp yuvarlayalım.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına verip kurabiyeler çatlayana kadar (20-25 dk) kadar pişirelim.
Diğer yandan şerbeti için, su ve şekeri koyup kaynatalım. Kaynama başladığı anda 3-4 damla limon suyu sıkalım.
Kurabiyeler pişince hazırladığımız şerbetin içine kurabiyeleri batıralım ve süsleyelim.
afiyet olsun
Cocostar Cookie (Islak Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
Yarım paket margarin yahut 125 gram tereyağı
1 paket vanilin
1 adet yumurta ( akı içine girecek )
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
Arası için;
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Cocostar Cookie (Islak Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına margarin, sıvı yağ, toz şekeri, kakaoyu, yumurtayı, kabartma tozumuzu, vanilinimizi katıp yoğuralım.
Sonra azar azar un ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
İç harcı için bir kaba yumurta akını, pudra şekerini ve hindistan cevizimizi koyup yeterlice karıştıralım.
Yoğurma süreci bitince elimize ceviz büyüklüğünde modüller koparıp içli köfte üzere içini oyup hazırladığımız harçtan koyup kapatıp yuvarlayalım.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına verip kurabiyeler çatlayana kadar (20-25 dk) kadar pişirelim.
Diğer yandan şerbeti için, su ve şekeri koyup kaynatalım. Kaynama başladığı anda 3-4 damla limon suyu sıkalım.
Kurabiyeler pişince hazırladığımız şerbetin içine kurabiyeleri batıralım ve süsleyelim.
afiyet olsun
Cocostar Cookie (Islak Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı