Cocostar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
50 gram yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından az eksik un
İçi için:
1 su bardağı hindistan cevizi
(eksik gelirse
+2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz )
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı(isteğe bağlı)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı (l boy)
Kurabiyenin dışını süslemek için:
100 gram sütlü çikolata
50 gram beyaz çikolata
Cocostar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı için olan gereçleri bir kapta karıştırıp kolay biçim alması için dolapta dinlendirilir.
Hamuru için gerekli gereçleri bir yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurulur.
Dinlenen iç harç ve kurabiye hamuru birbirine denk gelecek sayıda yuvarlanır.
Kurabiye hamuru avuç içinde açılır içine hazırlanan hindistan cevizi topu yerleştirilir, kenarlarından toplayarak düzgünce kapatılır. Fırın tepsisine dizilir 160 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyunca benmari yordamı eritilmiş çikolataya batırılır.
İstediğiniz biçimde süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Cocostar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
50 gram yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından az eksik un
İçi için:
1 su bardağı hindistan cevizi
(eksik gelirse
+2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz )
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı(isteğe bağlı)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı (l boy)
Kurabiyenin dışını süslemek için:
100 gram sütlü çikolata
50 gram beyaz çikolata
Cocostar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı için olan gereçleri bir kapta karıştırıp kolay biçim alması için dolapta dinlendirilir.
Hamuru için gerekli gereçleri bir yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurulur.
Dinlenen iç harç ve kurabiye hamuru birbirine denk gelecek sayıda yuvarlanır.
Kurabiye hamuru avuç içinde açılır içine hazırlanan hindistan cevizi topu yerleştirilir, kenarlarından toplayarak düzgünce kapatılır. Fırın tepsisine dizilir 160 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyunca benmari yordamı eritilmiş çikolataya batırılır.
İstediğiniz biçimde süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Cocostar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı