Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
200 ml sıvı krema
160 gram çikolata (100 gram sütlü çikolata 60 gram bitter çikolata)
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ile şekeri köpük kıvamı alana kadar çırpıp, sütü ve yağı ekleyip, karıştırın un, kakao, vanilya, kabartma tozunu eleyip harca ekli kelepçeli kalıba dökün 180 derece fırında pişirin.
Kremşanti yaptıktan sonra hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyip karıştırın dolapta bekletin kek piştikten sonra üzerine sütü ekleyin 20 dakika bekletin kremşanti harcımızı üzerine sürün dolapta bir saat bekletin.
Çikolatalı ganaj yapmak için bir tavaya kremayı ekleyin, ısınan krem üzerine çikolataları ekleyin karıştın ganaj ve pastanın üzerine dökün.
3-4 saat dolapta dinlendirilir. Dilediğiniz üzere süsleyin afiyet olsun.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
200 ml sıvı krema
160 gram çikolata (100 gram sütlü çikolata 60 gram bitter çikolata)
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ile şekeri köpük kıvamı alana kadar çırpıp, sütü ve yağı ekleyip, karıştırın un, kakao, vanilya, kabartma tozunu eleyip harca ekli kelepçeli kalıba dökün 180 derece fırında pişirin.
Kremşanti yaptıktan sonra hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyip karıştırın dolapta bekletin kek piştikten sonra üzerine sütü ekleyin 20 dakika bekletin kremşanti harcımızı üzerine sürün dolapta bir saat bekletin.
Çikolatalı ganaj yapmak için bir tavaya kremayı ekleyin, ısınan krem üzerine çikolataları ekleyin karıştın ganaj ve pastanın üzerine dökün.
3-4 saat dolapta dinlendirilir. Dilediğiniz üzere süsleyin afiyet olsun.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı