Cocostar Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için
200 ml sıvı krema
160 gram çikolata (100 gram sütlü çikolata, 60 gram bitter çikolata)
Cocostar Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim.
Materyallerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
Evvelce ısıttığımız 170 °c fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
Üzeri için, krem şantiyi süt ile yoğunlaşıncaya kadar çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım.
Üzeri için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım. Biz çikolatanın 100 gramını sütlü, 60 gramını bitter çikolata kullandık.
Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak biçimde yayalım.
Son olarak yeterlice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz halde süsleyerek, servis edebilirsiniz.
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için
200 ml sıvı krema
160 gram çikolata (100 gram sütlü çikolata, 60 gram bitter çikolata)
Cocostar Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim.
Materyallerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
Evvelce ısıttığımız 170 °c fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
Üzeri için, krem şantiyi süt ile yoğunlaşıncaya kadar çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım.
Üzeri için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım. Biz çikolatanın 100 gramını sütlü, 60 gramını bitter çikolata kullandık.
Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak biçimde yayalım.
Son olarak yeterlice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz halde süsleyerek, servis edebilirsiniz.