Çok Az Yağ Çeken Mayalı Pişiler Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt (Bardak ölçüsü 200 ml.)
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya yahut yaş maya
5 -6 bardak un (kontrollü bir formda ek edilerek )
Çok Az Yağ Çeken Mayalı Pişiler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı gereçlerimizi yoğurma kabımıza alalım ılık olmaları kıymetli.
Ardından maya şeker ve bir bardak un ekleyip karıştırılır.
Üstünü bir bez ile örterek 5 -10 dakika birinci mayalama süreci yapılır bu çok değerli başka bir lezzet veriyor.
Mayalama süreci bittikten sonra geri kalan bütün gereçler eklenir karıştırılır denetimli bir formda un ek edilir ele çok hafif yapışan bir hamur olmalı.
Üzeri streçlenip mayalanmaya bırakılır.
Yarım saat kadar mayalama süreci bittikten sonra hamur güzelce tekrar yoğurulup merdane ile açıp bardak vs ile keserek yahut küçük bezeler halinde yapıp merdane ile hafif açarak ortasını küçük kapak ile keserek hal verdikden sonra üzerlerini örterek 15 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
Ardından kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun.
Çok Az Yağ Çeken Mayalı Pişiler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt (Bardak ölçüsü 200 ml.)
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya yahut yaş maya
5 -6 bardak un (kontrollü bir formda ek edilerek )
Çok Az Yağ Çeken Mayalı Pişiler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı gereçlerimizi yoğurma kabımıza alalım ılık olmaları kıymetli.
Ardından maya şeker ve bir bardak un ekleyip karıştırılır.
Üstünü bir bez ile örterek 5 -10 dakika birinci mayalama süreci yapılır bu çok değerli başka bir lezzet veriyor.
Mayalama süreci bittikten sonra geri kalan bütün gereçler eklenir karıştırılır denetimli bir formda un ek edilir ele çok hafif yapışan bir hamur olmalı.
Üzeri streçlenip mayalanmaya bırakılır.
Yarım saat kadar mayalama süreci bittikten sonra hamur güzelce tekrar yoğurulup merdane ile açıp bardak vs ile keserek yahut küçük bezeler halinde yapıp merdane ile hafif açarak ortasını küçük kapak ile keserek hal verdikden sonra üzerlerini örterek 15 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
Ardından kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun.
Çok Az Yağ Çeken Mayalı Pişiler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı