Çok Beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı şeker (Esmer beyaz karışık kullandım, çok şekerli sevmiyorsanız 1 bardak kullanın)
225 ml sıvı yağ
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
3-4 adet havuç
1 su bardağı küçük küçük parçalanmış ceviz
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın
1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
270 gram un (2 su bardağı)
Frosting için;
150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
400 gram krem peynir (Sürülebilir beyaz peynir kullandım)
2 su bardağı pudra şekeri(200-250 gram kıvama göre eleyerek ekleyin)
1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilin)
Çok Beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 175 derece alt üst ayarda çalıştırın. Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın (Un, vanilin, kabartma tozu, tuz, tarçın)
Şeker ve yağı bir kaba alıp, çırpma teliyle karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyerek karışana kadar çırpma teliyle çırpın.
Sonra kuru malzemeleri iki seferde ekleyerek spatulayla karıştırın. Homojen olunca ceviz ve havucu ekleyip karıştırın.
Resimdeki gibi yapacaksanız 20 cm lik yağlı kağıt serilmiş iki kalıba karışımı bölün. Kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Normal kek olarak tüketecekseniz yağlanmış kek kalıbına dökün kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Frosting için; bir çırpma kabında küçük küçük doğranmış yumuşak tereyağı ve krem peyniri yaklaşık 3 dakika kabarana kadar çırpın. Tereyağı iyice çırpılmış olsun ki pütürlü kalmasın.Azar azar pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin. Kıvam alana kadar çırpın. [*]Pasta haline getirmek için; soğuyan kekleri ekmek bıçağıyla ortadan ikiye kesin. Her kata kremadan sürüp en son kalan kremayı etrafına sürün. Dilediğiniz gibi süsleyin.
Çok Beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı şeker (Esmer beyaz karışık kullandım, çok şekerli sevmiyorsanız 1 bardak kullanın)
225 ml sıvı yağ
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
3-4 adet havuç
1 su bardağı küçük küçük parçalanmış ceviz
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın
1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
270 gram un (2 su bardağı)
Frosting için;
150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
400 gram krem peynir (Sürülebilir beyaz peynir kullandım)
2 su bardağı pudra şekeri(200-250 gram kıvama göre eleyerek ekleyin)
1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilin)
Çok Beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 175 derece alt üst ayarda çalıştırın. Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın (Un, vanilin, kabartma tozu, tuz, tarçın)
Şeker ve yağı bir kaba alıp, çırpma teliyle karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyerek karışana kadar çırpma teliyle çırpın.
Sonra kuru malzemeleri iki seferde ekleyerek spatulayla karıştırın. Homojen olunca ceviz ve havucu ekleyip karıştırın.
Resimdeki gibi yapacaksanız 20 cm lik yağlı kağıt serilmiş iki kalıba karışımı bölün. Kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Normal kek olarak tüketecekseniz yağlanmış kek kalıbına dökün kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Frosting için; bir çırpma kabında küçük küçük doğranmış yumuşak tereyağı ve krem peyniri yaklaşık 3 dakika kabarana kadar çırpın. Tereyağı iyice çırpılmış olsun ki pütürlü kalmasın.Azar azar pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin. Kıvam alana kadar çırpın. [*]Pasta haline getirmek için; soğuyan kekleri ekmek bıçağıyla ortadan ikiye kesin. Her kata kremadan sürüp en son kalan kremayı etrafına sürün. Dilediğiniz gibi süsleyin.
Çok Beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı