Çok Çikolatalı Bir Aşk Hikayesi Tarifi İçin Malzemeler
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı silme karbonat
1 tutam tuz
3 -3.5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
1 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı damla çikolata ve nutella
Çok Çikolatalı Bir Aşk Hikayesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak en önemli adım kurabiyemizin içine koyacağımız nutelladan tatlı kaşığı yardımıyla alıp yağlı kağıt üzerine dizmek ve buzlukta 2 saat kadar bekletip buz tutmasını sağlamak.
Sonrasında tereyağı, şeker, tuz ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpalım.
Yumurtaları teker teker mikserle çırpmaya devam ederek ekleyelim.
Un, kakao, karbonat ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyelim.
Bu sürece kadar asla elinizi vurmayın. Hamur anca toparlanacağı için elinize yapışır.
Kaşık sonrasında da spatula şeklinde olabilir.
Son olarakta damla çikolatalarımızı ekleyelim.
Hamurumuzu yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
Ele yapışmayan hafif yumuşaklıkta olması gerekiyor.
Kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine poğaça misali buzlu çikolatalarımızı koyarak şekil verip fırına verelim.
Yalnız önemli olan burada işlemi çok uzatıp çikolataları dışarda uzun süre bekletmemek. Hemen yumuşamaya başlıyor bir süre sonra.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 en fazla 12 dakikada hazır oluyor.
Mutlaka saat ayarı yapın fazla kaldığında sertleşiyor.
Vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacak. Şimdiden afiyet olsun .
Çok Çikolatalı Bir Aşk Hikayesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı silme karbonat
1 tutam tuz
3 -3.5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
1 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı damla çikolata ve nutella
Çok Çikolatalı Bir Aşk Hikayesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak en önemli adım kurabiyemizin içine koyacağımız nutelladan tatlı kaşığı yardımıyla alıp yağlı kağıt üzerine dizmek ve buzlukta 2 saat kadar bekletip buz tutmasını sağlamak.
Sonrasında tereyağı, şeker, tuz ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpalım.
Yumurtaları teker teker mikserle çırpmaya devam ederek ekleyelim.
Un, kakao, karbonat ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyelim.
Bu sürece kadar asla elinizi vurmayın. Hamur anca toparlanacağı için elinize yapışır.
Kaşık sonrasında da spatula şeklinde olabilir.
Son olarakta damla çikolatalarımızı ekleyelim.
Hamurumuzu yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
Ele yapışmayan hafif yumuşaklıkta olması gerekiyor.
Kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine poğaça misali buzlu çikolatalarımızı koyarak şekil verip fırına verelim.
Yalnız önemli olan burada işlemi çok uzatıp çikolataları dışarda uzun süre bekletmemek. Hemen yumuşamaya başlıyor bir süre sonra.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 en fazla 12 dakikada hazır oluyor.
Mutlaka saat ayarı yapın fazla kaldığında sertleşiyor.
Vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacak. Şimdiden afiyet olsun .
Çok Çikolatalı Bir Aşk Hikayesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı