Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

Ön mayası için;
Yarım su bardağı ılıktan biraz fazla sıcak su
1 paket kuru maya yada yaş maya
2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 su bardağı ılık süt yada ılık su
1 çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta akı (Sarısı üzeri için ayırın)
100 gram eritilmiş ılık 8 unun kalitesine nazaran kıvamı değişebilir
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam

Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kaseye sıcak suyu ve maya ve toz şekeri koyup karıştıralım. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim. Bir yandan bir kaba ılık sütü koyalım.
Kabarmış olan mayalı şeker su karışımını ekleyelim. Bir tavaya margarin eritip ılığa yakın soğuk haldeyken yumurta akını koyup bir hoş tel çırpıcıyla yada çatalla güzelce çırpalım.
Bu karışımın sebebi açma ve poğaçası yumuşacık soft halin olmasını sağlıyor. 1 çay bardağı sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin yeniden karıştıralım.
Çırpılan yumurta akını margarin karışımını ekleyip ve tuzunuda koyup, son bir sefer karıştıralım. En son elenmiş unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde koyup ortada bir yoğurarak hamurun kıvamına bakın.
Hamur uygun kıvama geldiğinde üzerini örtüp, yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
Sonrasında istediğiniz halde birçok çeşit açma ve poğaça yapıp pişirip, afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Bu hamur tanımını kesinlikle deneyin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik benim fırında 25 dakika kadar pişti. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Not: Bu hamur tanımıyla 1 tepsiden fazla açma ve poğaça çıkıyor. Benim unum 7-7,5 su bardağı kadar yetti ancak siz yinede denetimli bir biçimde yavaş ekleyin zira unun kalitesine nazaran kıvamı değişebilir. Birazdan fotoğrafta görülen açmanın tanımını paylaşacağım. takipte kalın

Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Domatesli Kaşarlı Açma Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağı 1 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz Un İçi harcı için; 1 tane domates 2 tane sivri biber 5 dilim salam Bir küçük kase kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Muhteşem Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler Ön mayası için 1 kaseye; Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su 1 paket yaş maya yada kuru maya 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker Diğer gereçler; 1 su bardağı ılık süt yada ılık su 1 çay bardağı sıvı yağı 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin 1 paket kuru instant maya yada yarım paket yaş maya 1 adet yumurta ( akı ve sarısı başka eklenecek) Yarım çay bardağı sıvı yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pastane Yolu Soft Açma Tanımı (Diğer Tanımları Unutturur) İçin Malzemeler Ön mayası için 1 kaseye; Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su 1 paket yaş maya yada kuru maya 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker Diğer materyaller; 1 su bardağı ılık süt yada ılık su 1 çay bardağı sıvı yağı 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Pastane Poğaçası (Çok Kabaran Yumuşacık Poğaça) Tanımı İçin Materyaller ︎5 yumurta (Yumurtalar büyükse 4 adet kâfi, ikisinin sarısı üzerine) ︎1 su bardağı ılık su ︎1 su bardağı ılık süt ︎1 çay bardağı sıvı yağ ︎150 gram tereyağı (Ben marketlerde sat paket teremyağ ile yaptım yarısından biraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt