Çok Kolay Ve Süper Tadı Olan Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
Elmalı harcı için:
3 elmanın rendesi (meyve isteğe nazaran değişebilir)
Yarım su bardağı şeker
Hamuru için:
1 su bardağının yarısı kadar süt
250 gram yağ eritilecek
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker ikiye ayıracağız
5 su bardağı un (sizin ununuza nazaran bu sayı değişebilir)
Çok Kolay Ve Mükemmel Tadı Olan Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 3 elmayı soyup rendeden geçirelim (meyveyi değiştirebilirsiniz hatta meskende olan meyveleri karıştırabilirsiniz)
Rendeden geçirdiğimiz elmaların üzerine yarım su bardağı şekeri elma rendelerinin içersine döküyoruz.
Yarım bardakta hamur için saklıyoruz.
Bu elmaları reçel kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirelim.
Hamur için sütün içine kabartma tozu ve yumurtanı uygunca karıştıralım.
İçerisine erittiğimiz yağı ek ederek bir daha homojen halde karıştıralım.
Güzelce karıştırdığımızdan emin olduktan sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim.
Hamur yumuşacık lakin ele yapışmayacak halde olmalı.
Tartımızın üzerini şeritli halde şekillendirdikten sonra 180°de ısıttığımız fırınımıza 200°ye kaldırarak turtamızın üzeri kızarana kadar pişirelim.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebiliriz. Afiyet olsun.
Elmalı harcı için:
3 elmanın rendesi (meyve isteğe nazaran değişebilir)
Yarım su bardağı şeker
Hamuru için:
1 su bardağının yarısı kadar süt
250 gram yağ eritilecek
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker ikiye ayıracağız
5 su bardağı un (sizin ununuza nazaran bu sayı değişebilir)
Çok Kolay Ve Mükemmel Tadı Olan Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 3 elmayı soyup rendeden geçirelim (meyveyi değiştirebilirsiniz hatta meskende olan meyveleri karıştırabilirsiniz)
Rendeden geçirdiğimiz elmaların üzerine yarım su bardağı şekeri elma rendelerinin içersine döküyoruz.
Yarım bardakta hamur için saklıyoruz.
Bu elmaları reçel kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirelim.
Hamur için sütün içine kabartma tozu ve yumurtanı uygunca karıştıralım.
İçerisine erittiğimiz yağı ek ederek bir daha homojen halde karıştıralım.
Güzelce karıştırdığımızdan emin olduktan sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim.
Hamur yumuşacık lakin ele yapışmayacak halde olmalı.
Tartımızın üzerini şeritli halde şekillendirdikten sonra 180°de ısıttığımız fırınımıza 200°ye kaldırarak turtamızın üzeri kızarana kadar pişirelim.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebiliriz. Afiyet olsun.