Çok Lezzetli Havuçlu Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 orta uzunluk havuç
250 gram brokoli
1 diş sarımsak
1 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz ot( tuz ot kullandığımız için tuzu denetimli ekleyelim)
1 litre süt ( yarısı tavuk suyuda olabilir)
1 çay bardağı krema( yahut süt)
Çok Lezzetli Havuçlu Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye tereyağını koyup eritelim.
Doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım.
Daha sonra havuçu katıp 1-2 dk karıştıralım.
Üzerine unu ek edip 1-2 kavurup üzerine suyunu ek edelim.
Üzerine minik doğradığımız brokoliyi katıp kaynatalım.
Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirip kremayı ek edelim.
Bir taşım kaynatıp çıtır ekmekle servis edelim.
Çok Lezzetli Havuçlu Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 orta uzunluk havuç
250 gram brokoli
1 diş sarımsak
1 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz ot( tuz ot kullandığımız için tuzu denetimli ekleyelim)
1 litre süt ( yarısı tavuk suyuda olabilir)
1 çay bardağı krema( yahut süt)
Çok Lezzetli Havuçlu Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye tereyağını koyup eritelim.
Doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım.
Daha sonra havuçu katıp 1-2 dk karıştıralım.
Üzerine unu ek edip 1-2 kavurup üzerine suyunu ek edelim.
Üzerine minik doğradığımız brokoliyi katıp kaynatalım.
Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirip kremayı ek edelim.
Bir taşım kaynatıp çıtır ekmekle servis edelim.
Çok Lezzetli Havuçlu Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı