Son konular

Çok Pratik Piyano Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Çok Pratik Piyano Kek Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
2.5 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Muhallebi için
4.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Üzeri için
Kakao

Çok Pratik Piyano Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekerimizi mikser ile köpürene kadar çırpıyoruz. Yağ, süt, kakao, un, kabartma tozunu ek edip tekrar çırpıyoruz.
Dikdörtgen borcamı yağlıyoruz. İçerisine kek harcımızı döküyoruz. 180 derece fırında kürdan testi yaparak pişiriyoruz. Yaklaşık 20 dakika sonra kekimiz pişmiş olacaktır. Pişen kekimizi soğumaya alıyoruz.
Büsbütün soğuduktan sonra iki su bardağı sütümüzü keke döküyoruz. Muhallebimizi hazırlayalım. Bunun için kremşanti hariç bütün materyallerimizi bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Ocağın altını açıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebimizi de soğumaya alıyoruz.
Hafif ılıdıktan sonra bir paket kremşantimizi döküp mikserle çırpıyoruz. Çok koyu gelirse yarım çay bardağı süt ek edip çırpıyoruz.
Muhallebimizi kekimizin üzerine döküp eşit bir biçimde yayıyoruz. Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenen kekimizi dolaptan alıp üzerine ince uzun formda kestiğimiz peçete modüllerini eşit aralıklarla koyuyoruz. Süzek yardımıyla kakaoyu kekimizin üzerine serpiyoruz.
Akabinde peçeteleri çekiyoruz. Bir piyano imajı almıştır umarım servis yapabilirsiniz. şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
 
Üst Alt