Çok Pratik Tencerede Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
1 adet parçalanmış tavuk
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kekik
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu (Şart değil meskende varsa kullanın)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Çok Pratik Tencerede Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Bir kap içerisinde marine materyalleri karıştırılır.
Tavuk modülleri sosa bulanır ve daha evvel ocakta harlı ateşte ısıtılmış olan teflon ya da granit tencereye eklenir. Her iki tarafı mühürlenir.
Sulanmaya başlayınca ocağın altı orta kısık ateşe verilir.
Kapağı kapatılarak tavukların suyunu büsbütün çekmesi sağlanır.
Suyunu salıp çeken tavuklar 3 dakika kadar kendi yağında kızartılır.
1 adet parçalanmış tavuk
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kekik
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu (Şart değil meskende varsa kullanın)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Çok Pratik Tencerede Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Bir kap içerisinde marine materyalleri karıştırılır.
Tavuk modülleri sosa bulanır ve daha evvel ocakta harlı ateşte ısıtılmış olan teflon ya da granit tencereye eklenir. Her iki tarafı mühürlenir.
Sulanmaya başlayınca ocağın altı orta kısık ateşe verilir.
Kapağı kapatılarak tavukların suyunu büsbütün çekmesi sağlanır.
Suyunu salıp çeken tavuklar 3 dakika kadar kendi yağında kızartılır.