Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır İçin Gereçler
500 gram ve kadar isterseniz bonfile yahut biftek eti
1 paket dondurmuş patates (pommes)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıcak su yahut ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt (İster sarımsaklı ister sarımsaksız yoğurt)
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır Yapılışı
Bonfile yahut biftek etlerimizi julien halde keselim.
Birinci olarak bir kaseye 2. Yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz yemek kaşığı sıvı yağ 2. Çay kaşığı nane kekik pul.
Biber bütün baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
Üzerine etlerimiz ekleyip 1 saat yahut 2 saat bekletelim ben 1 saat beklerim vaktim olmadı için.
Daha sonra bir tavaya etmelerimiz ekleyip üzerine 1 çay bardağı su koyduktan sonra pişirelim.
Etlerimizi pişerken bir tencere sıvı yağ koyalım kızgın yağda patateslerimiz kızartalım.
Kızaran patateslerimiz bir servis tabağına alıp üzerine ben sarımsaksız yoğurt koydum onun üzerinde pişen etlerimizi ekleyip servise hazır. Deneyenlere artık den afiyet olsun
500 gram ve kadar isterseniz bonfile yahut biftek eti
1 paket dondurmuş patates (pommes)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıcak su yahut ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt (İster sarımsaklı ister sarımsaksız yoğurt)
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır Yapılışı
Bonfile yahut biftek etlerimizi julien halde keselim.
Birinci olarak bir kaseye 2. Yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz yemek kaşığı sıvı yağ 2. Çay kaşığı nane kekik pul.
Biber bütün baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
Üzerine etlerimiz ekleyip 1 saat yahut 2 saat bekletelim ben 1 saat beklerim vaktim olmadı için.
Daha sonra bir tavaya etmelerimiz ekleyip üzerine 1 çay bardağı su koyduktan sonra pişirelim.
Etlerimizi pişerken bir tencere sıvı yağ koyalım kızgın yağda patateslerimiz kızartalım.
Kızaran patateslerimiz bir servis tabağına alıp üzerine ben sarımsaksız yoğurt koydum onun üzerinde pişen etlerimizi ekleyip servise hazır. Deneyenlere artık den afiyet olsun