Son konular

Çökertme Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram julyen doğranmış kırmızı et
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
3 adet orta uzunluk patates
Yoğurt
Sarımsak
1 domates
1 yemek kaşığı salça

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı

Etlerimizi julyen ince bir formda doğrayalım.
Bir kabın içine koyalım, üzerine kekik ,pul biber , bir yemek kaşığı yoğurt ,4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim çokça karıştıralım ve en az dört saat buz dolabında bekletelim.
Dolaptan aldığımız etlerimizi bir su bardağı su yardımı ile pişirelim.
Sonrasında patateslerimizi çok ince bir formda doğrayalım.
Kızartma tenceresine alalım.
Diğer bir tabakta göz kararı yoğurt ,bir diş sarımsak, az tuz karıştıralım.
En son olarakta bir domatesi rendeleyelim salça ile yağda kavuralım.
Bir servis tabağının el alt kısmına kızaran patatesleri, üzerine pişen etlerimizi ve etlerin kenarına sarımsaklı yoğurduğumuzu en sok olarakta salçalı sosumuzu üzerine dökelim.
Şimdiden afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 750 gr dana eti Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ 1 çay kadar karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Tuz miktarı isteğe bağlı 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 kg patates Domates sosu için malzemeler; 5 adet domates 1 tatlı kaşığı tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3 yarım parça tavuk göğüs eti Marine için; 1 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 küçük rendelenmiş soğan Patates kızartması için; 4-5 adet patates Sıvı yağ Tuz Yoğurt sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller 2 adet patates Yarım kg biftek et 1 adet tırnak pide 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı un Kekik. Salça Pul biber Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı Birinci evvel etimizi tencereye alıp altı kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır İçin Gereçler 500 gram ve kadar isterseniz bonfile yahut biftek eti 1 paket dondurmuş patates (pommes) 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 çay kaşığı nane 2 çay kaşığı kekik 2 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı sıcak su yahut ılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler Eti İçin; Yarım kilo dana bütün et yağsız 1 orta uzunluk kuru soğan 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik,kimyon,pul biber,karabiber Kızartmak İçin; 4-5 adet patates Yeteri kadar sıvı yağı Sosu İçin; 1 kase süzme yoğurt 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt